Cele mai citite
 


Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală, în sectorul 2
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală se va construi în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon din sectorul 2 al Capitalei.
Piatra de temelie a centrului ''Sfântul Nectarie'' a fost sfinţită, marţi seară, de un sobor de preoţi conduşi de Prea Sfinţitul Ciprian Câmpineanul, episcop vicar patriarhal, în prezenţa primarului Neculai Onţanu şi a enoriaşilor.
Primul centru de acest gen a fost deschis în urmă cu patru ani, tot în sectorul 2, prin colaborarea dintre Patriarhia Română şi Primăria Sectorului 2, dovedindu-se benefic pentru bolnavii de cancer, motiv pentru care s-a decis de ambele părţi dezvoltarea proiectului prin construirea unui nou aşezământ social.
Noul centru va fi construit în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon, va avea două etaje şi mansardă, 30 de camere pentru persoane majore bolnave aflate în fază terminală, precum şi cabinete medicale ce vor fi deservite de personal specializat pentru asigurarea asistenţei de specialitate.
Pentru realizarea acestui proiect, Ambasada Elveţiei a aprobat suma de 550.000 de euro, printr-un program special de finanţare, iar Primăria Sectorului 2 - suma de 132.000 de euro, ce vor fi utilizate pentru realizarea construcţiei centrului, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor în luna noiembrie, când va avea loc sfinţirea noului aşezământ la sărbătoarea Sfântului Nectarie. AGERPRES/(AS -Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Sprijin medical şi sufletesc pentru bolnavii de cancer, din 2012, la Centrul de îngrijiri 'Sfântul Nectarie' Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului va deveni funcţional în primăvara anului 2012 şi va oferi sprijin medical şi sufletesc bolnavilor de cancer aflaţi în faze terminale ale bolii, dar şi familiilor acestora.
Bolnavii de cancer pot beneficia de un tratament personalizat, graţie unui proiect finanţat cu bani europeni Bolnavii de cancer pot beneficia de acum de un tratament personalizat, graţie unui proiect implementat de către Institutul Naţional "Victor Babeş" cu sprijinul fondurilor europene, proiect derulat în cadrul unei campanii lansate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Consiliul Uniunii Europene...
Iaşi: Asistenţă gratuită pentru bolnavii de cancer, la Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est Bolnavii de cancer beneficiază începând de vineri de sprijin din partea specialiştilor din cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est.
Bolnavii de cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin centrul 'Oncosuport' din Capitală Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin intermediul unui proiect pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială implementat de către Patronatul Medicinei Integrative. Sediul centrului "Oncosuport" se află în Bucureşti, în zona Băneasa, pe strada Dobrogeanu...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Cluj: Centre cu finanţare europeană pentru consilierea bolnavilor de cancer Bolnavii de cancer vor putea să beneficieze de consiliere în vederea reintegrării sociale, în urma unui proiect finanţat cu fonduri europene.