Cele mai citite
 


Vaslui: Anchetă într-un centru de plasament după ce un copil a consumat substanţe etnobotanice
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis, luni, o anchetă în cazul unui copil care a ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice.
Minorul de 12 ani era instituţionalizat într-un centru de plasament din Bârlad.
Potrivit reprezentanţilor DASPC Vaslui, incidentul vine la câteva zile după ce copilul intrase într-un program special de consiliere şi monitorizare din cauza absenteismului şcolar.
'În momentul în care un copil este inclus în acest program, el este însoţit zilnic la şcoală de un educator din cadrul centrului de plasament. Băiatul a declarat, zilele trecute, că este consumator de substanţe etnobotanice. Declaraţia copilului a fost motivul pentru care consilierea noastră s-a centrat în special pe dependenţă faţă de un drog, în scopul de o elimina. Însă, în ziua următoare, minorul a început să prezinte o stare de apatie totală, lipsă de comunicare şi tremur slab, motiv pentru care personalul din centrul de plasament a solicitat servicii medicale de urgenţă. Întreaga situaţie a acestui copil ne-a determinat să demarăm o anchetă internă pentru a vedea cum un beneficiar al centrului de plasament a ajuns să fie dependent de consumul de substanţe etnobotanice', a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul DASPC Vaslui, Ionel Armeanu.
În prezent, copilul se află internat în Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului de Urgenţă Bârlad. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: O minoră dintr-un centru de plasamant a ajuns la spital intoxicată cu etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei adolescente, în vârstă de 16 ani, aflată în sistem de protecţie într-un centru de plasament din municipiul Bârlad, care a ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.
Vaslui: Un minor dintr-un centru de plasament, în comă alcoolică la spital Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis în cursul zilei de joi o anchetă în cazul unui minor dintr-un centru de plasament care a ajuns la spital în comă alcoolică.
DASPC Vaslui anchetează cazul unui copil care a ajuns la spital în comă alcoolică Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis miercuri o anchetă în cazul unui copil în vârstă de 2 ani şi 7 luni care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă în comă alcoolică.
Dolj: Celulă de criză şi anchetă internă la DGASPC după ce doi tineri s-au sinucis Craiova, 7 dec /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituţiei s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani şi un băiat de 19 ani, ambii aflaţi în case de tip familial ale instituţiei...
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil în comă alcoolică Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat luni o anchetă în cazul unui copil din comuna vasluiană Lunca Banului, care a ajuns în comă alcoolică la Spitalul Municipal din Huşi, după ce a băut vin la un praznic.
Vaslui: Anchetă a DGASPC în cazul unui copil decedat Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui bebeluş de zece zile, decedat în condiţii suspecte.