Cele mai citite
 


Vaslui: Sindicaliştii din sistemul sanitar se judecă pentru salarii la CEDO
miercuri, 9 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.000 de angajaţi din sistemul sanitar din judeţul Vaslui au dat în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru diminuarea salariilor cu 25 la sută de la 1 iulie 2010.
Potrivit reprezentanţilor sindicatului 'Sanitas' Vaslui, au fost intentate şase procese statului român la CEDO, în numele a 1.200 de asistente şi infirmiere care lucrează în spitalele vasluiene.
'Noi solicităm plata diferenţelor salariale reţinute de stat de la data aplicării măsurii de reducere a lefurilor şi până în prezent, precum şi revenirea la salariile pe care le-au avut până la mijlocul anului trecut. Am respectat toate procedurile juridice din România şi, după ce am primit sentinţe nefavorabile la Curtea de Apel Iaşi, am decis să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului. În plângerile înaintate la CEDO am făcut trimiteri la speţe similare din alte ţări, cum ar fi Spania, Slovacia sau Republica Moldova, şi în care salariaţii au avut câştig de cauză', a declarat marţi pentru AGERPRES liderului Sindicatului 'Sanitas' Vaslui, Daniela Clătinci. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Vaslui: CEDO va judeca reducerea salariilor pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar judeţean Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va judeca măsura diminuării salariilor cu 25% pentru 1.800 de salariaţi din sistemul sanitar vasluian, după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea înregistrării plângerilor la forul judecătoresc european.
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Vaslui: Spitalele şi şcolile au fost date în judecată de angajaţii nemulţumiţi de diminuarea veniturilor Vaslui, 17 nov /Agerpres/ - Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au fost acţionate în instanţă de aproape 1.800 de salariaţi, nemulţumiţi de decizia de diminuare a salariilor cu 25 la sută.
Sindicaliştii din Sănătate pichetează Ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, în perioada 9 -13 aprilie Federaţia SANITAS din România va organiza, în perioada 9 -13 aprilie 2016, adunări publice în faţa Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor Publice, ameninţând cu greva generală dacă revendicările înaintate autorităţilor nu vor soluţionate, informează un comunicat al Federaţiei SANITAS.