Cele mai citite
 


Alba: Afecţiunile respiratorii, în scădere
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Monitorizarea afecţiunilor respiratorii la nivelul judeţului Alba în ultima săptămână relevă faptul că numărul afecţiunilor respiratorii a scăzut comparativ cu săptămâna precedentă, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Astfel, cazurile de infecţii ale căilor respiratorii superioare au scăzut cu peste 500 faţă de ultima săptămână din octombrie, când s-au înregistrat aproape 2.500 de îmbolnăviri. Pacienţii diagnosticaţi cu pneumonie au fost în schimb mai mulţi, 355 faţă de 339, din care 60 au necesitat spitalizare.
Grupa de vârstă cu cele mai multe cazuri de afecţiuni respiratorii este cea cuprinsă între 15 şi 49 ani, iar numărul cel mai mare de internări se înregistrează în rândul copiilor cu vârstă cuprinsă între 2 şi 4 ani.
În acelaşi timp, doar aproximativ 400 de vaccinuri antigripale din cele peste 4.700 distribuite medicilor de familie din Alba au fost administrate în prima săptămână a campaniei de vaccinare antigripală, în contextul scăderii numărului de afecţiuni respiratorii înregistrate în judeţ. Până în prezent nu a fost semnalat niciun caz de gripă sezonieră, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Peste 140 de internări din cauza infecţiilor respiratorii şi a pneumoniei Peste 140 de persoane din Alba au necesitat spitalizare din cauza infecţiilor respiratorii şi a pneumoniei, numărul total al bolilor de sezon ridicându-se la aproape 1.740, se arată într-un comunicat dat, marţi, publicităţii, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...
Alba: Scădere considerabilă a cazurilor de afecţiuni respiratorii Numărul cazurilor de afecţiuni respiratorii a scăzut cu aproape două treimi în judeţul Alba comparativ cu prima jumătate a lunii decembrie, respectiv de la aproape 3.000 la peste 1.100 în prezent.
Terapii alternative pentru afectiuni respiratorii Misiunea aparatului respirator este sa ii furnizeze oxigen sangelui si sa elimine din corp deseurile gazoase si in principal dioxidul de carbon. Aceste schimburi de gaze au loc la nivelul plamanilor, care pot fi victimele a numeroase afectiuni sau infectii.
Galaţi: A fost confirmat al treilea caz de gripă din această iarnă Galaţi, 26 ian /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al treilea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o tânără însărcinată în nouă luni, care însă nu a necesitat internarea.
Bistriţa-Năsăud: Un nou deces din cauza unei pneumonii; numărul cazurilor de gripă, în creştere Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a raportat un nou deces provocat de o pneumonie, în cazul unui bărbat de 50 de ani din municipiul Bistriţa, care suferea şi de o boală de inimă cronică.