Cele mai citite
 


Mureş : Aproape niciun cabinet medical şcolar din Târgu Mureş nu are autorizaţie de funcţionare
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Târgu Mureş a anunţat, joi, că urmează să iniţieze negocieri cu Direcţia de Sănătate Publică Mureş pentru preluarea cabinetelor medicale şcolare, dar că le va prelua cu o serie de obiecţii, întrucât aproape niciunul nu are autorizaţie de funcţionare şi necesită reabilitare.
'Voi semna protocolul de preluare a cabinetelor medicale cu obiecţii clare. Nu poate să-mi pretindă nimeni ce nu au făcut în 50 de ani să fac eu într-un an. Vreau să vă spun că din toate spaţiile de acolo sunt autorizate unul sau două, restul 60 de locaţii sunt neautorizate, improprii pentru această activitate. Şi atunci aceste lucruri sigur că le voi stipula în protocolul respectiv... Dacă nu au autorizaţie de funcţionare, trebuie închise...Au băgat banii în sănătate, anii trecuţi, în tot felul de porcării - garduri, ziduri, parcări neautorizate. De ce nu au băgat în aceste spaţii, dacă sunt neautorizate', a declarat primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea.
Acesta a menţionat că va cere un termen de cel puţin doi ani pentru a avea timp să pună cabinetele respective la punct.
Florin Buicu, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş a arătat că nu cunoaşte, deocamdată, obiecţiile primarului din Târgu Mureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Târgu Mureş alocă fonduri pentru redeschiderea centrului pentru copiii cu handicap sever Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupşa, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va aloca fonduri pentru redeschiderea Centrului 'Perseverenţa' pentru copiii cu handicap sever şi multiplu...
Satu Mare: Inventar al cabinetelor medicale şcolare pentru dotarea cu aparatură Primăria municipiului Satu Mare efectuează un inventar al cabinetelor medicale şcolare, urmând ca acestea să fie dotate conform normelor în vigoare.
Bacău: 11 şcoli au rămas fără autorizaţie de funcţionare pentru nereguli sanitare Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău a retras, temporar, autorizaţiile de funcţionare a 11 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău.
Mureş: CNMT va susţine candidatul UDMR la Primăria Târgu Mureş doar dacă acesta va fi Vass Levente Conducerea Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) filiala Mureş a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că organizaţia va susţine candidatul UDMR la Primăria Târgu Mureş numai dacă acesta va fi Vass Levente, consilierul ministrului Sănătăţii.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Caraş-Severin: Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine are autorizaţie de funcţionare, dar nu are medic de laborator Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin deţine autorizaţie de funcţionare, însă nu are un medic cu specialitate de laborator, cu toate că postul a fost scos de mai multe ori în ultimii doi ani la concurs.