Cele mai citite
 


Bacău: La 15 ani, în comă după ce a consumat etnobotanice
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un adolescent de 15 ani a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului judeţean din Bacău, după ce a fost găsit de mama lui în stare de inconştienţă.
Aceasta le-a spus medicilor că băiatul consumase substanţe halocinogene etnobotanice. El se afla într-o stare extrem de gravă.
'Era în comă de gradul unu, când a ajuns la noi, apoi, după aplicarea unui tratament de urgenţă a răspuns la stimuli, dar a rămas confuz. Medicii de gardă au decis să-l trimită la Iaşi. Pe timpul transportului, însă starea lui s-a înrăutăţit, intrând în comă de gradul II', a declarat miercuri pentru AGERPRES managerul Spitalului de Pediatrie din Bacău, medicul Aurelia Taga.
Adolescentul consuma etnobotanice, conform mărturisirilor făcute medicilor de mama sa, de la vârsta de 13 ani, dar părinţii nu au dorit să informeze pe medici.
Acesta este cel de-al treilea caz grav de intoxicare cu substanţe halocinogene, cunoscute sub numele generic de etnobotanice, înregistrat la Spitalul Judeţean Bacău în ultimele 20 de zile, în ciuda intensificării controalelor poliţieneşti urmate de confiscări de asemenea 'marfă' şi suspendării activităţii magazinelor găsite în ilegalitate.
În ultima decadă a lunii trecute, o adolescentă şi trei băieţi de vârste apropiate, din municipiul Bacău, ajunseseră la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău în urma consumului de etnobotanice. Tinerii, găsiţi în stradă în stare de inconştienţă de un trecător, au fost transportaţi la spital de echipaje de ambulanţă şi SMURD. De asemenea la urgenţele spitalului judeţean au mai fost aduşi alţi trei tineri cărora li se făcuse rău după ce au consumat, în grup, etnobotanice.
În municipiul Bacău, mai sunt funcţionale, legal, cinci magazine care vând produse etnobotanice, dar, sub forme disimulate, 'magazinele de vise' sunt mai multe, afirmă poliţiştii băcăuani.
Aceştia spun că sunt 'cu mâinile legate', atâta timp cât 'legea are scăpări' care le permit celor care deţin astfel de afaceri să rămână pe piaţă, comercializând etnobotanice 'mascate sub diferite şi mereu noi forme de prezentare'.
"De la începutul acestui an, noi am efectuat 39 de acţiuni pe această linie, am aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 240.000 de lei şi s-au confiscat circa 680 de pliculeţe cu produse, dar mereu apar noi zone de vânzare sub forme neaşteptate', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bacău, Florin Podoleanu.
Potrivit acestuia, 'agenţii poliţiei locale au depistat 29 de consumatori numai în acest an'. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Adolescent ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un adolescent de 16 ani din Bacău a ajuns în comă de gradul I la Spitalul Judeţean de Pediatrie din municipiu, după ce a 'fumat' substanţe psihoactive.
Bacău : Poliţiştii băcăuani şi-au intensificat controalele pentru identificarea magazinelor ce vând etnobotanice Un număr de 77 de plicuri cu produse tip 'spice' au fost ridicate de poliţiştii băcăuani în vederea expertizării, în urma unei acţiuni în sistem integrat, desfăşurată, sâmbătă, în municipiul Bacău, pentru verificarea societăţilor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii...
Bacău: Tot mai mulţi adolescenţi, victime ale etnobotanicelor Un băiat în vârstă de 14 ani a ajuns, marţi, în comă la Spitalul de urgenţă din Bacău ca urmare a faptului că a consumat un produs din categoria etnobotanicelor, incident produs după ce, duminică noaptea, medicii băcăuani reuşiseră să salveze viaţa unei adolescente de 16 ani care intrase în comă din...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Vaslui: Copil de 11 ani, găsit în comă alcoolică în şant, pe marginea drumului Un copil în vârstă de 11 ani din comuna vasluiană Laza a ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce a fost găsit căzut într-un şanţ de pe marginea drumului. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul...