Cele mai citite
 


Braşov: CJ dă peste 4 milioane de euro pentru cumpărarea Maternităţii
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni de la Braşov au aprobat, în şedinţa de miercuri, cu unanimitate de voturi, cumpărarea de către administraţia judeţeană a corpului vechi al Maternităţii şi al terenului aferent acestuia, la preţul de 4,2 milioane de euro.
Clădirea aparţine Bisericii Evanghelice, iar în urma negocierilor s-a convenit ca până în 20 noiembrie suma să fie achitată, deşi iniţial termenul stabilit era pentru sfârşitul lunii octombrie a.c.
Conform evaluărilor făcute s-a ajuns la un preţ total de 3,38 de milioane de euro fără TVA, din care 1,67 milioane de euro reprezintă contravaloarea clădirii vechi, iar 1,71 milioane de euro - contravaloarea terenului în suprafaţă de 6.725,4 metri pătraţi. La aceasta se adaugă şi TVA în valoare de 812.442 de euro.
Maternitatea din Braşov se află într-un amplu proces de modernizare cu fonduri de la Banca Mondială, iar lucrările nu mai puteau continua până nu se stabilea clar proprietarul clădirii. La Maternitatea din Braşov vin paciente şi din judeţele Covasna şi Harghita fiind considerată un spital de tip regional. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Ambulatoriu modernizat la Maternitatea din Braşov Spitalul de Obstretică şi Ginecologie "Dr.I.A.Sbârcea" din Braşov va avea din luna iunie 2014 un ambulatoriu modern realizat în cadrul unui proiect de reabilitare şi echipare a infrastructurii serviciilor de sănătate lansat marţi de Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul.
Braşov: Rezerve de trei stele, cu plată, la Maternitate Pacientele spitalului de Obstretică şi ginecologie "Dr. I. A. Sbârcea" din Braşov au la dispoziţie, începând din această lună, un număr de 15 rezerve cu două şi trei paturi, în regim de trei stele, pentru care pot opta contra cost pe perioada spitalizării.
Braşov: Investiţii de peste 23 de milioane de lei la Maternitatea din Braşov Corpul vechi al Maternităţii din Braşov va fi modernizat printr-o investiţie în valoare de 23,3 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern, dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Braşov: La Spitalul Clinic de Copii se operează pe mese din anul 1972 Spitalul Clinic Judeţean de Copii din Braşov care deserveşte judeţele Braşov, Covasna şi Harghita, dar şi copii din alte judeţe ale ţării, are nevoie urgentă de aparatură nouă, performantă, având în vedere că o mare parte din dotarea spitalului depăşeşte 30 de ani de când este folosită, a declarat joi...