Cele mai citite
 


Buzău: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, în creştere cu 15%
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.220 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii în judeţul Buzău, în ultima săptămână, cu aproape 15% mai multe decât în săptămâna precedentă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu, s-au înregistrat 1.720 de cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 50 au necesitat internarea, şi 501 cazuri de pneumonie, din care 72 persoane s-au tratat în spital.
''Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 - 14 ani, cu 551 de cazuri, şi cei cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, cu 437 de cazuri, iar în privinţa pneumoniilor, grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată de categoria de vârstă 2 - 4 ani, cu 116 cazuri, dar şi cei cu vârste cuprinse între 5 - 14 ani, cu 108 cazuri'', a mai spus aceasta.
Până în prezent, a fost semnalat un singur caz de gripă, iar peste 600 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Aproape 2.000 de cazuri de viroze şi pneumonii, înregistrate în judeţ, într-o săptămână Aproape 2.000 de viroze respiratorii şi pneumonii au fost înregistrate în această perioadă în judeţul Buzău.
Harghita: A doua săptămână de scădere a numărului de viroze; a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în scădere în Harghita, pentru a doua săptămână consecutiv, autorităţile medicale apreciind că a fost depăşit vârful îmbolnăvirilor.
Buzău: Numărul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor este de aproximativ trei ori mai mare ca anul trecut În ultima săptămână, numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii aflate în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău este de aproape trei ori mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.