Cele mai citite
 


Cluj: Ziua Porţilor Deschise la Centrul de Îngrijiri Paliative 'Sfântul Nectarie'
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului poate fi vizitat, miercuri, de toţi cei ce doresc, cu prilejul Zilei Porţilor Deschise, organizate de prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie.
Episcopul vicar al Arhiepiscopiei, Preasfinţitul Vasile Someşanul, va oficia, de la ora 10,00, Sfânta Liturghie arhierească în capela Centrului "Sfântul Nectarie".
Preasfinţitul Vasile Someşanul va prezenta, apoi, clădirea şi serviciile medicale care vor fi oferite în această unitate.
Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, va oficia, de la ora 13,00, slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, în paraclisul Centrului.
Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" este un proiect unic în această parte a Transilvaniei şi va oferi sprijin medical şi sufletesc bolnavilor oncologici, aflaţi în fazele terminale ale bolii, dar şi familiilor acestora.
Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici specialişti, asistente medicale, farmacişti, asistenţi sociali şi preoţi, infirmiere şi voluntari şi vor oferi bolnavilor şansa de a-şi trăi cu demnitate suferinţa. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect de meloterapie creat pentru copii cu afecţiuni din spectrul autist Zeci de copii din cadrul Asociaţiei Autism Trasilvania vor participa săptămânal la şedinţe gratuite de interacţiune prin muzică. Interacţiunea prin muzică în abordarea copiilor cu autism este o metodă relativ nouă pentru România, ce presupune utilizarea muzicii şi a instrumentelor muzicale pentru dezvoltarea...
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Proiect de reducere a poluării cu radon, lansat în premieră naţională la Universitatea 'Babeş-Bolyai' Un proiect care are ca scop dezvoltarea unor sisteme de reducere a expunerii populaţiei la radon, gaz radioactiv considerat a avea un rol important în producerea cancerului bronho-pulmonar, dar şi a leucemiei, a fost lansat vineri la Universitatea 'Babeş-Bolyai' (UBB).
Cluj: Proiect cu bani europeni pentru salvarea copiilor cu probleme cardiace Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj şi Institutul Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca derulează un proiect în valoare de peste 18,3 milioane de lei, menit să contribuie la depistarea şi tratarea copiilor cu cardiopatii congenitale şi dobândite.
Harghita: O sută de medici din cinci judeţe tratează gratuit persoane nevoiaşe într-un proiect Caritas Aproximativ o sută de medici specialişti din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Cluj şi Timiş tratează gratuit persoanele nevoiaşe, în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia de Întrajutorare Caritas prin care se facilitează accesul bolnavilor de la sate la servicii medicale.