Cele mai citite
 


CMR solicită o dezbatere publică reală
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) a luat cunoştinţă de declaraţiile lui Jeffrey Franks, şeful Misiunii FMI şi face precizări.
Este prima dată când oficialii FMI recunosc faptul că bugetul alocat sistemului de sănătate este subdimensionat, nerealist şi în discordanţă cu nevoile de servicii de sănătate ale populaţiei, se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES de Colegiul Medicilor din România.
Gândit în acest mod, bugetul induce încă de la început constituirea de arierate ce împiedică funcţionarea normală a sistemului apreciază reprezentanţii CMR.
În acelaşi timp, aceştia remarcă soluţiile propuse care "nu sunt altceva decât o înşiruire de vorbe, sunt superficiale, nu pleacă de la o analiză concretă a stării de sănătate a populaţiei, de la condiţiile economice ale României şi de la experienţa altor sisteme de sănătate''.
Potrivit sursei citate, dacă aceste măsuri vor fi aplicate, nu vor face altceva decât să transfere responsabilitatea statului în asigurarea stării de sănătate către responsabilitatea individuală, ca o nouă povară pe umerii cetăţenilor. Măsurile propuse dau dovadă de o gândire îngustă şi care pe termen mediu şi lung nu vor aduce efectele scontate.
Colegiul Medicilor din România solicită o dezbatere publică reală, la care să participe toţi cei care au experienţă în domeniu, şi, nu în ultimul rând, reprezentanţii pacienţilor, cei care pe de o parte susţin financiar sistemul, iar pe de altă parte, trebuie să fie beneficiarii acestuia. Fără un sistem de sănătate centrat pe nevoile pacienţilor, orice măsură propusă va fi sortită eşecului, susţin reprezentanţii CMR.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMR: Tema principală de dezbatere din campania pentru europarlamentare trebuie să fie starea sănătăţii Colegiul medicilor din România a lansat marţi un apel ca principala temă de dezbatere din campania pentru alegerile europarlamentare să fie starea sănătăţii.
Vasile Astărăstoae (CMR): Nu susţinem cardul de sănătate şi dosarul electronic Colegiul Medicilor din România nu susţine cardul de sănătate şi nici dosarul electronic pentru că acestea nu constituie "o prioritate pentru actul medical", a declarat marţi la o dezbatere preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.
CMR este indignat de verificarea pacienţilor în concediu medical Colegiul Medicilor din România (CMR) este indignat de reglementarea propusă de Ministerul Sănătăţii (MS) şi aprobată de Guvern prin care pacienţii aflaţi în concediu medical sunt verificaţi acasă cu poliţia, se arată într-un comunicat remis presei.
Colegiul Medicilor din România a depus o sesizare la CSM Colegiul Medicilor din România(CMR) a depus miercuri o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicită declanşarea inspecţiei judiciare împotriva activităţilor dispuse, respectiv întreprinse de Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi şi a procurorilor din cadrul Direcţiei...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Colegiul Medicilor din România este împotriva introducerii plafoanelor la medicii de familie Colegiul Medicilor din România nu este de acord cu introducerea plafonului la prescrierea medicală, se arată într-un comunicat de presă al CMR remis luni AGERPRES. "Nu putem fi de acord cu o astfel de măsură întrucât încalcă dreptul la tratament al pacienţilor şi dreptul la autonomie profesională al...