Cele mai citite
 


Eurodeputata Daciana Sârbu a devenit membră a Grupului de lucru din PE privind Diabetul
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Eurodeputata Daciana Sârbu (PSD) a devenit membră a Grupului de lucru privind Diabetul din cadrul Parlamentului European - o structură prin care europarlamentarii şi Coaliţia Europeană privind Diabetul colaborează pentru dezvoltarea unor politici eficiente de combatere a acestei maladii.

Eurodeputata a fost invitată să se alăture acestui grup de lucru datorita activităţii sale în domeniul nutriţiei, susţinute atât la Bruxelles, cât şi în ţară, se menţionează într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri.
Obiectivul central al Grupului de lucru privind Diabetul este îmbunătăţirea - prin intermediul politicilor europene - atât a prevenirii diabetului, cât şi a îngrijirii medicale şi calităţii vieţii cetăţenilor europeni care suferă de aceasta boală.
'Diabetul este o boală cronică gravă, care afectează viaţa a peste 30 de milioane de oameni în Uniunea Europeană. Ea trebuie să se bucure de o strategie specifică din partea autorităţilor europene, care lipseşte în acest moment (...)', a explicat Daciana Sârbu, care a menţionat că peste un milion de români suferă de diabet, dar mai puţin de 500 de mii sunt în evidenţa CNAS, iar o treime din cazurile de diabet nu sunt diagnosticate.
Europarlamentarul român a înfiinţat, în 2010, Asociaţia Şcoala pentru Sănătate, care are ca scop informarea românilor în privinţa bolilor provocate de alimentaţia nesănătoasă. Asociaţia Şcoala pentru Sănătate a demarat anul trecut un turneu naţional - Hrană Deşteaptă pentru Copii Sănătoşi - dedicat părinţilor de preşcolari, iar anul acesta, în parteneriat cu TSD, desfăşoară o acţiune naţională de măsurare gratuită a glicemiei şi distribuire de materiale informative pe tema diabetului.
Concret, Grupul de lucru privind Diabetul din cadrul PE are ca obiectiv imediat dezvoltarea şi aplicarea unei strategii comunitare privind diabetul, sub forma unei recomandări a Consiliului European în privinţa prevenţiei, diagnosticării, gestionarii, educaţiei şi cercetării asupra diabetului. În acelaşi timp, sunt monitorizate şi politicile naţionale ale statelor membre în acest domeniu.AGERPRES/(AS-Gabriela Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
(Corespondenţă) Daciana Sârbu: Legislaţia menită să promoveze alimentaţia sănătoasă trebuie să fie o prioritate absolută în UE Bruxelles, 11 iun - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Revizuirea legislaţiei în ceea ce priveşte alimentele pentru persoanele cu nevoi nutriţionale speciale era un proces absolut necesar şi redefinirea zonei sale de aplicabilitate va bloca încercările frauduloase de promovare drept hrană...
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.
Grup de lucru privind alimentaţia în grădiniţe, propus pentru a îmbunătăţi rapid hrana preşcolarilor Asociaţia Şcoală pentru Sănătate, înfiinţată de europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, propune crearea unui Grup de lucru privind alimentaţia din grădiniţe, constituit din reprezentanţi ai Guvernului şi ai societăţii civile, pentru îmbunătăţirea rapidă a calităţii hranei oferite preşcolarilor.
Alimentaţia sănătoasă – un aliat de încredere împotriva bolilor cronice Mâncarea nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecţiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicaţii severe şi chiar la deces. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), alimentaţia sănătoasă...