Cele mai citite
 


Fumatul şi consumul de alcool agravează reacţiile alergice
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Consumul unui singur pahar de alcool poate declanşa reacţii alergice la anumiţi oameni, iar expunerea la fumul de ţigară poate agrava reacţiile astmatice şi pe cele alergenice sezonale, conform unui studiu realizat de o echipă de medici americani, conform LiveScience.com.

"Deşi sunt foarte rare, alergiile la alcool pot provoca o serie de simptome precum ochi injectaţi, roşii şi mâncărimi la nivelul ochilor, congestii nazale, probleme stomacale şi dificultăţi de respiraţie", a explicat medicul alergolog Sami Bahna, fostul preşedinte al Colegului american pentru Alergie, Astm şi Imunologie (American College of Allergy, Asthma and Immunology - ACAAI) şi şeful clinicii de alergologie şi imunologie din cadrul Spitalului Universitar din Louisiana.

Reacţiile alergice la alcool sunt de obicei uşoare, precum ar fi apariţia unor eczeme cutanate temporare, dar pot fi şi cazuri grave ce pot pune în pericol viaţa pacientului, a mai precizat medicul ce a prezentat rezultatele studiului său la întrunirea anuală a ACAAI desfăşurată duminică la Boston. După consumul unei băuturi alcoolice unii oameni pot trece prin atacuri grave de astm ce le pot pune viaţă în primejdie.

O serie de ingrediente naturale prezente în bere şi în vin pe lângă etanolul propriu-zis pot declanşa reacţii ale sistemului imunitar. Astfel sulfiţii, substanţe ce se dezvoltă în mod natural în vinuri, dar a căror concentraţie este crescută artificial pentru a conserva aceste băuturi, pot de asemenea genera alergii sau pot agrava simptomele de astm. Unele vinuri conţin o substanţă chimică denumită tyramină ce poate provoca dureri de cap la scurt timp după ingerare.

"Anumite persoane pot fi alergice chiar la alcool sau la un alt ingredient al băuturii consumate, însă chiar şi persoanele care nu sunt alergice la alcool trebuie să înţeleagă că etanolul poate agrava alte simptome alergice existente, în special în cazul alergiilor alimentare", a mai explicat Dr. Bahna.

De asemenea fumatul poate agrava simptomele alergiilor de sezon pentru că fumul de ţigară dezvoltă sensibilitatea la polen sau la diferiţii spori, în special în cazul alergiilor de primăvară şi toamnă.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alergiile, neplăcerile sezonului de primăvară - cât de răspândite sunt alergiile - care sunt cei mai frecvenți alergeni - simptome, tratament, prevenție
Consumul de alcool în a doua jumătate a primului trimestru de sarcină este cel mai nociv pentru copil Orice cantitate de alcool consumată în timpul sarcinii are ca rezultat o creştere a riscului ca fetusul să se nască cu defecte sau boli, însă acest risc este şi mai mare atunci când femeile însărcinate consumă alcool în cea de-a doua jumătate a primului trimestru al sarcinii, conform unui nou studiu...
Alergiile în perioada caldă Primăvara aduce, pe lângă vreme frumoasă şi bună dispoziţie, şi simptome ale alergiilor, motiv de multe ori de disconfort şi de afectare a calităţii vieţii, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Adriana Camuescu, medic primar alergologie şi imunologie clinică la Novo Medica - Centru de excelenţă în boli alergice...
Un pahar de alcool l-ar face pe consumator mai atrăgător (studiu) Un pahar de alcool ar modifica în mod favorabil aspectul feţei, făcându-l mai atrăgător pe consumator. Mai mult de două pahare duc însă la efectul contrar - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Bristol care a realizat un studiu pe această temă.
Consumul de alcool, fumatul şi obezitatea sunt în continuare la niveluri alarmante în Europa (OMS) Consumul de alcool, fumatul şi obezitatea aflate la "niveluri alarmante" în Europa ameninţă progresele înregistrate în ceea ce priveşte scăderea mortalităţii premature, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Drojdia de orez rosu – mentine inima sanatoasa si regleaza colesterolul Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si...