Cele mai citite
 


Gorj: Zeci de asistenţi medicali au plecat să muncească în străinătate
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de asistenţi medicali, absolvenţi ai promoţiei 2011 ai şcolilor postliceale de profil din judeţ, au ales să plece şi să muncească în străinătate din cauza situaţiei existente la nivelul unităţilor spitaliceşti unde nu se pot face angajări.
Potrivit reprezentanţilor Ordinului Moaşelor şi Asistenţilor Medicali Gorj, circa 40 de asistenţi medicali care au absolvit în acest an s-au înregistrat la respectiva instituţie şi şi-au întocmit actele necesare pentru a pleca în alte ţări europene să muncească. Principalele motive pentru care aceştia au ales să muncească în altă ţară sunt blocarea posturilor în spitale, dar şi salariile mici sau condiţiile de muncă oferite de sistemul sanitar actual.
"Deocamdată posturile sunt blocate, nu se fac angajări la spitalele din judeţ. La noi se face o angajare la alte şapte plecări din sistem. Au plecat foarte mulţi asistenţi din generaţiile care au terminat anul acesta postlicealele au venit la noi să se înregistreze peste 40 de asistenţi medicali ai promoţiei 2011. Problema este că atunci când se vor debloca posturi şi se vor face angajări nu vor mai fi asistenţi disponibili. Circa 40-50 de asistenţi şi-au făcut actele pentru a pleca în ţările europene", a precizat, miercuri, preşedintele Ordinului Moaşelor şi Asistenţilor Medicali Gorj, Lucian Cârstoiu.
În această perioadă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj oferă, prin serviciul EURES, un număr de şapte posturi pentru asistenţii medicali, două în Germania şi cinci în Belgia. Cei interesaţi trebuie să aibă calificare profesională de asistent medicali cu diplomă şi să cunoască limba ţării respective, urmând ca, în cazul în care sunt acceptaţi, să primească, lunar, circa 2.000 de euro. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: 50 de locuri de muncă în Germania pentru asistenţi medicali generalişti Un număr de 50 de locuri de muncă în Germania sunt puse la dispoziţia şomerilor gorjeni prin programul Eures, a declarat, vineri, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, Romeo Chiriac.
Gorj: Peste o sută de medici şi asistenţi pleacă la muncă în străinătate Peste o sută de angajaţi ai sistemului sanitar gorjean, majoritatea de la secţiile de Urgenţe şi Chirurgie, au depus, pe parcursul lunii august, cereri prin care solicitau aprobarea plecării la muncă în străinătate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Sanitas Gorj, Valentin...
Sălaj: Asistenţii medicali pleacă la muncă în străinătate Tot mai mulţi asistenţi medicali din Sălaj aleg să plece la muncă în străinătate, a informat, joi, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Zalău, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali, Rodica Mureşan, preşedinte al filialei Sălaj a Ordinului Asistenţilor Medicali ...
Mehedinţi: Peste 30 % dintre asistenţii medicali preferă să plece la muncă în străinătate Peste 30 % dintre absolvenţii Şcolii medicale postliceale din Drobeta Turnu Severin pleacă în străinătate din cauza modului birocratic în care pot intra în sistemul de sănătate din judeţul Mehedinţi şi a salariilor neatractive pe care le pot primi dacă ar fi angajaţi în acesta.
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.