Cele mai citite
 


Luna Internaţională de luptă împotriva cancerului pulmonar
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liga Română de Cancer lansează, în luna noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul ''Respiră adânc şi gândeşte-te bine!'', se arată într-un comunicat de presă.
Pe parcursul campaniei, vor fi realizate diverse acţiuni care au ca scop atragerea atenţiei publicului în ceea ce priveşte cancerul pulmonar, precum şi măsurile de prevenire şi diagnosticare a acestui tip de afecţiune.
Totodată, în aceeaşi perioadă, cei interesaţi pot efectua o radiografie pulmonară gratuită în centrele Euromedic România din Arad, Bucureşti - Fundeni, Constanţa şi Petroşani, pe baza voucherelor disponibile pe site-urile www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org şi www.euromedic.ro.
Numărul total al radiografiilor pulmonare gratuite ce se vor realiza în Centrele de Diagnostic Imagistic Euromedic este de 600, câte 150 pentru fiecare centru din oraşele menţionate mai sus.
''Prin această campanie dorim să oferim oamenilor cât mai multe informaţii cu privire la cancerul pulmonar, astfel încât să conştientizeze importanţa unui control preventiv anual, pentru ca această afecţiune să poată fi depistată şi tratată la timp. Campania de luptă împotriva cancerului pulmonar este o campanie de educare şi responsabilizare a populaţiei din România, prin care vrem să tragem un semnal de alarmă asupra statisticilor în ceea ce priveşte numărul bolnavilor de cancer la plămâni - să fie cât mai mic'', a precizat dr. Iustina Fusu, vicepreşedinte al Ligii Române de Cancer.
Campania va fi vizibilă prin numeroase mijloace de informare: la metrou, în Bucureşti, prin panouri outdoor în oraşele Arad, Bucureşti, Constanţa şi Petroşani - în marile intersecţii semaforizate şi în zone intens populate, postere în staţiile de autobuz sau alte mijloace de promovare publică locale.
''Implicarea Euromedic în depistarea şi tratarea cancerului reprezintă azi una dintre direcţiile definitorii ale activităţii noastre pe plan european. Considerăm că este important să ne implicăm activ şi să ajutăm sistemul naţional de sănătate şi populaţia din România prin efectuarea celor 600 de investigaţii imagistice - radiografii pulmonare - pe parcursul lunii noiembrie, ca partener al campaniei iniţiate de Liga Română de Cancer. Totodată, sprijinim extinderea iniţiativei noastre la nivel naţional şi recomandăm preluarea ei de cât mai mulţi colegi şi clinici medicale, mai ales din sectorul privat'',a subliniat dr. Anca Petca, preşedinte  Euromedic România.
Radiografia pulmonară este o investigaţie cu raze X şi din acest motiv, pentru efectuarea ei, recomandăm ca pacientul să aibă un bilet de trimitere simplu, obţinut de la medicul de familie. Trebuie menţionat că nu este vorba despre un bilet de trimitere folosit în relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Cancerul pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer din lume, cu incidenţă maximă la bărbaţi şi pe locul doi la femei, după cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu acestă formă de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel făcând câte o victimă umană. Diagnosticat din timp, cancerul de plămâni poate fi vindecat. Şi în România cancerul pulmonar este pe unul dintre primele locuri la bărbaţi.
Cancerul pulmonar este definit de reproducerea unor celule anormale în interiorul plămânului, fiind o formă de cancer foarte agresiv şi rapid evolutiv. Celulele canceroase se grupează în formaţiuni de tip ciorchine sau excrescente de formă tumoreică. Aceste formaţiuni se pot localiza la nivelul plămânului - denumite tumori pulmonare primare - sau se pot separa şi migra, putându-se fixa şi creşte şi în alte zone ale corpului, caz în care pacientul se confruntă cu una sau mai multe tumori secundare sau metastaze.
Cancerul pulmonar poate fi descoperit în timpul unui control de rutină sau poate fi recunoscut după semnele şi simptomatologia care persistă pe o perioadă mai îndelungată. Este extrem de importantă identificarea şi cunoaşterea acestor semne, iar în cazul în care intervine o schimbare în starea de sănătate, persoana în cauză trebuie să se prezinte la un control de specialitate, pentru a preveni boala sau agravarea acesteia.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Luna Internationala de lupta impotriva cancerului pulmonar Liga Romana de Cancer lanseaza, in luna noiembrie, o campanie de informare si educare privind implicatiile cancerului la plamani, sub mesajul „Respira adanc si gandeste-te bine!”, beneficiind de sprijinul companiilor Roche Romania si Euromedic Romania.
Campanie de informare cu privire la cea mai agresivă formă de cancer - cancerul pulmonar Liga Română de Cancer şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuă şi în 2012 campania de prevenţie, informare şi educare cu privire la cancerul pulmonar, se arată într-un comunicat de presă al Ligii emis joi.
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
Peste 600 de radiografii au fost efectuate gratuit în cadrul unei campanii de educaţie şi prevenţie Peste 600 de radiografii gratuite au fost efectuate în cadrul campaniei 'Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!', câte 150 pentru fiecare centru din oraşele: Arad, Bucureşti, Constanţa şi Petroşani, se arată într-un comunicat de presă al Ligii Române de Cancer.
Prahova: Radiografiile pulmonare gratuite oferite în cadrul campaniei 'Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE' s-au epuizat Campania ''Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!'', lansată la începutul lunii noiembrie de către Liga Română de Cancer (LRC), a avut un mare impact la nivel naţional, cele 600 de radiografii pulmonare gratuite oferite în timpul acestei campanii epuizându-se în doar zece zile.
Campania “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!” un succes la nivel naţional Campania “Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!”, campanie dedicată informării, educării şi prevenţiei cancerului pulmonar, a avut un impact deosebit asupra persoanelor din România, ceea ce a dus la epuizarea, într-un timp foarte scurt, în numai 10 zile, a radiografiilor oferite gratuit de către Euromedic...