Cele mai citite
 


Peste 400 de sibieni, cercetaţi pentru că ar fi obţinut fraudulos certificate de handicap
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 400 de sibieni sunt cercetaţi de poliţie pentru fals şi uz de fals, în dosarul privind certificatele de handicap obţinute în mod fraudulos, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.
"De acolo s-a pornit, de la dosarele vechi. Am solicitat Ministerului Muncii să efectueze aceste verificări. În momentul de faţă, sunt peste 400 de persoane în acest dosar. Suntem în faza actelor premergătoare, nu putem spune dacă sunt vinovate sau nu", a precizat Ivancea.
El a afirmat că este posibil ca poliţia să extindă cercetările şi să fie verificaţi şi medicii care şi-au pus parafa pe nişte acte în care au minţit că pacienţii lor ar fi handicapaţi.
Scandalul dosarelor de handicap a izbucnit la Sibiu în urma unui control efectuat de Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte din cadrul Ministerului Muncii. Acest control a arătat că peste 200 de sibieni, printre care directori, consilieri judeţeni, angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială, şi-au făcut rost în mod fraudulos de certificate de handicap.
În anii trecuţi au mai existat două dosare în care au fost acuzaţi doi sibieni că au luat ajutorul pentru handicap pe baza unor acte obţinute în mod ilegal. Aceste două dosare sunt de competenţa Parchetului Sibiu.
Până la sfârşitul anului viitor, o comisie din cadrul DGASPC Sibiu va verifica aproape 20.000 de dosare ale persoanelor cu handicap din judeţ, ca urmare a controlului de la Bucureşti. Dacă vor mai fi găsiţi şi alţi vinovaţi, aceştia vor fi cercetaţi de poliţie, conform şefului IPJ. AGERPRES/(A - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
8,2 milioane de euro, fraudă cu certificate false de handicap, în patru ani, numai în Sibiu Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ a reevaluat 1.057 de persoane din judeţul Sibiu (nord-vest de Bucureşti) bănuite că ar deţine certificate false de handicap şi doar 140 dintre acestea aveau, într-adevăr...
Mariana Câmpeanu: Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap va lucra pe noua procedură de evaluare din septembrie Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că în luna septembrie Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, pentru cazurile din judeţul Sibiu, va începe să lucreze pe noua procedură de evaluare.
Ministrul Muncii a anunţat suplimentarea cu patru posturi de medici a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Numărul membrilor Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap va fi suplimentat cu patru posturi de medici în vederea continuării controalelor la nivel naţional, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
MMFPS: Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei...
Membră a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova şi o asistentă, arestate pentru corupţie Ploieşti, 19 iul /Agerpres/- O membră a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova şi o asistentă medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă SJU) Ploieşti, reţinute de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au primit mandate de arestare preventivă.
Sulfina Barbu: Prejudiciul adus de certificatele de handicap false de la Sibiu este de 1 milion de euro Prejudiciul adus bugetului de stat prin eliberarea de certificate de handicap false este numai în judeţul Sibiu de un milion de euro, a declarat joi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu.