Cele mai citite
 


Proiectul "Asociaţia de pacienţi, organizaţie de succes", lansat de UNOPA
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Naţională a Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, lansează proiectul "Asociaţia de pacienţi, organizaţie de succes", dedicat dezvoltării organizaţiilor de pacienţi pentru crearea unui bun management, unei bune comunicări publice şi dezvoltării unor servicii pentru pacienţi.
Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES de UNOPA, proiectul se bucură de sprijinul Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), în cadrul căreia UNOPA este membru fondator.
"În societatea modernă este obligatoriu ca pacienţii să aibă un cuvânt greu de spus. Dar pentru a participa trebuie să îţi cunoşti drepturile şi obligaţiile, trebuie să te implici. Reprezentanţii unor asociaţii de pacienţi trebuie să urmeze astfel de programe de instruire, fiind chiar o obligaţie pentru a putea apăra cu succes drepturile fundamentale. Iniţiativa unui astfel de program pentru reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi este nu doar salutară, dar şi necesară. De aceea, salutând iniţiativa UNOPA, Colegiul Medicilor a devenit coorganizator, participant şi vector al acestei idei", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Potrivit directorului executiv al UNOPA, Iulian Petre, organizaţia a avut şansa încă de la înfiinţare să beneficieze de sprijinul altor organizaţii naţionale şi internaţionale pentru a se dezvolta.
"Aşa am putut să derulăm numeroase proiecte, să creăm numeroase servicii destinate persoanelor seropozitive şi să avem capacitatea să le promovăm şi să le apărăm drepturile. A venit timpul să îi ajutăm şi noi pe alţii, să punem umărul la dezvoltarea mişcării pacienţilor din România. Cu cât organizaţiile de pacienţi vor deveni mai puternice, cu atât vor putea să lupte mai eficient pentru interesele pacienţilor pe care îi reprezintă, cu atât vor putea dezvolta servicii în folosul acestora", a precizat Iulian Petre.
Printre obiectivele proiectului se numără: dezvoltarea competenţelor de management organizaţional, management de proiect, management al resurselor umane, management financiar şi strângere de fonduri pentru reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi din România, dezvoltarea competenţelor de comunicare publică, lobby şi advocacy, schimbul de experienţă în promovarea şi apărarea drepturilor pacienţilor între organizaţiile de pacienţi din România.
Proiectul constă într-o serie de mai multe workshopuri în anul 2012, în serii de câte 20 de participanţi, pe parcursul a trei zile, adresându-se tuturor reprezentanţilor asociaţiilor de pacienţi din România. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC solicită oprirea campaniei de denigrare a prof. dr. Vasile Astărăstoae Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) solicită oprirea campaniei de denigrare împotriva prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România, se arată într-un comunicat...
CMR: Coplata va lăsa pacienţii fără acces la serviciile medicale Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi manifestă dezacordul faţă de adoptarea Legii nr. 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Legea coplăţii), se arată într-un...
COPAC şi CMR au lansat a doua ediţie a evenimentului "Săptămâna pacienţilor" Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România în parteneriat cu Colegiul medicilor din România lansează miercuri cea de-a II-a ediţie a "Săptămânii pacienţilor", care îşi propune să aducă în spaţiul public problemele pacienţilor, să creeze un dialog constant şi constructiv între...
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
CMR şi COPAC au lansat broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro Colegiul Mediciilor din România şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) au lansat joi, în cadrul campaniei 'Ignoranţa afectează grav sănătatea', broşura 'Drepturile pacienţilor' şi site-ul www.pacienti.ro.