Cele mai citite
 


Proiectul 'Teleradiologia transfrontalieră Csongrad - Arad', lansat
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul ''Teleradiologia transfrontalieră Csongrad - Arad'' a fost lansat la Arad, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Ungaria, 2007-2013, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
Proiectul, cu o durată de 18 luni, este implementat de către ''Diosszilagyi Samuel'' Korhaz (spital) din Mako, Ungaria - lider de proiect, împreună cu partenerul principal Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, şi are un buget total de aproape 1,737 milioane euro, din care liderului de proiect îi revin 537.754, 70 euro.
Partenerul principal (SCJU Arad) urmează să aibă la dispoziţie 573.888,50 euro, la care se adaugă 300.000 euro din partea Consiliului Local Municipal Arad şi 250.000 de euro din partea Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş''.
''În cadrul proiectului, SCJU Arad va achiziţiona un computer tomograf cu 16 slide-uri, aparatură digitală conformă cu standardele actuale din Uniunea Europeană. Prin această tehnică se va putea stabili rapid diagnosticul imagistic ceea ce va însemna o mai mare eficienţă a actului medical, iar cu ajutorul telediagnosticii posibilitatea diagnosticării greşite se va minimaliza'', a declarat, pentru AGERPRES, conf. univ. dr. Teodora Olariu, manager general al SCJU Arad.
Proiectul are la bază o strategie inovatoare de colaborare pe internet, între medici din România şi din Ungaria, scopul fiind acela de a diagnostica pacienţii cât mai rapid şi mai eficient.
''În acest sens va fi constituită o reţea de telediagnostică, ce va oferi posibilitatea ca diagnosticele şi constatările medicale să se realizeze în cel mai scurt timp. Astfel, medicul care examinează pacientul radiologic sau la computer tomograf va putea solicita, în caz de nevoie, ajutorul unui specialist, indiferent unde se află acesta, imaginile fiind transmise pe internet, la fel cum va fi transmis şi diagnosticul. În plus, va exista şi un 'teleconsiliu', care va putea ajuta în diagnosticarea pacientului'', a afirmat dr. Lajos Barat, director general al ''Diosszilagyi Samuel'' Korhaz din Mako.
Procedurile de achiziţie a aparaturii medicale vor fi demarate în această lună, urmând a se finaliza în cursul lunii ianuarie 2012, sistemul urmând să funcţioneze la finalul lunii martie a anului viitor.
''Până atunci însă, pentru ca rezultatele acestei investiţii să fie utilizate cât mai eficient, atât la Arad, cât şi la Mako, vor fi organizate pe durata proiectului cursuri de specializare, cursuri ce vor fi susţinute de specialişti în domeniu, care cunosc foarte bine instrumentele de medicină electronică. Iar la finalizarea proiectului medicii care vor folosi sistemul de telediagnostic vor avea posibilitatea de a analiza opinii consiliare, cu ajutorul unor medici specialişti'', a mai adăugat conf. univ. dr. Teodora Olariu. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Conferinţă de finalizare a proiectului 'Teleradiologia transfrontalieră Csongrad - Arad' Arad, 21 nov /Agerpres/- Proiectul HURO 0802/013, intitulat 'Teleradiologia transfrontalier Csongrad - Arad, a cărui conferinţă de final s-a desfăşurat miercuri, la Arad, s-a derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România- Ungaria, 2007-2013, prin fondul European de Dezvoltare Regională...
Arad: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost dotat cu un computer tomograf digital de ultimă generaţie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit un computer tomograf digital de ultimă generaţie, în valoare de peste 1,73 de milioane de euro, în cadrul proiectului transfrontalier intitulat 'Teleradiologia transfrontalieră în judeţele Csongrad- Arad', lansat în toamna anului 2011.
Arad: A fost pus în funcţiune un computer tomograf de ultimă generaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, funcţionează începând de vineri un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat în cadrul unui proiect transfrontalier româno-ungar.
Arad: Spitalul Clinic Municipal Arad, partener într-un proiect transfrontalier Spitalul Clinic Municipal (SCM) Arad va beneficia de 300.000 de euro din bugetul municipiului Arad pe anul 2010 pentru participarea în calitate de partener în proiectul transfrontalier intitulat 'Teleradiologia Transfrontalieră Csongrad- Arad' - Dezvoltarea unei reţele de telediagnostic în judeţele Csongrad...
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri europene Contractul de finanţare pentru pentru proiectul intitulat "Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate" a fost semnat joi, în prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean...
Arad: Proiect transfrontalier cu finanţare nerambursabilă ' Vindecare fără graniţe în regiunea Criş- Mureş' Arad, 31 ian /Agerpres/- În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad derulează în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pándy Kálmán' Békés Ungaria,, proiectul cu finanţare nerambursabilă HURO/ 0802/021 intitulat 'Vindecare fără...