Cele mai citite
 


Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, trimis în judecată de DNA pentru aranjarea unui concurs
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti au dispus trimiterea în judecată a secretarului general în Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, acuzat de luare de mită în formă continuată şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, informează un comunicat al DNA remis miercuri AGERPRES.
Alături de acesta a mai fost trimisă în judecată Anca Elena Alexandrescu, director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică în cadrul DSP Argeş, şi Octavian Iordache, director executiv adjunct economic în cadrul DSP Argeş, acuzaţi de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.
Potrivit anchetatorilor, pe data de 11, respectiv 13 octombrie 2010, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, concurs la care s-au înscris şi inculpaţii Anca Elena Alexandrescu, Mioara Bucur şi Octavian Iordache, care deţineau deja funcţiile publice de conducere menţionate în baza unor ordine de delegare a funcţiei.
"În acest context, în zilele de 9 şi 13 octombrie 2010, inculpatul Sârb Gheorghe, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiilor menţionate mai sus, a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toţi cei trei candidaţi, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare. Banii şi bunurile au fost primite pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului şi pentru a le acorda un punctaj favorabil", se arată în comunicat.
Sursa citată precizează că Gheorghe Sârb le-a furnizat tuturor candidaţilor subiectele de concurs, astfel că, după examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 600 de euro aparţinând inculpaţilor Alexandrescu Anca Elena, Bucur Mioara şi Iordache Octavian.
DNA precizează că inculpata Anca Elena Alexandrescu a mai fost trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în legătură cu remiterea unei sume de bani, cu titlu de mită, preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Argeş. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş:Gheorghe Sârb, fost secretar general al MS, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie Gheorghe Sârb, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii (MS), a fost condamnat marţi de Tribunalul Argeş la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în care au mai fost inculpaţi fostul director executiv...
MS: Secretarul general, rechemat din concediul de odihnă Ministerul Sănătăţii a fost informat miercuri dimineaţă despre situaţia secretarului general al MS, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită.
Guvern: Gheorghe Sârb, suspendat de drept din funcţia de secretar general al MS Secretarul general al Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, este suspendat de drept din funcţie, conform unei decizii luate miercuri de premierul Emil Boc.
DNA: Reprezentantul unei firme, deferit justiţiei pentru că a dat mită unui director al SJU Argeş Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Stelian Pânzaru, reprezentant al SC Pansiprod Medical SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
Argeş: Fostul şef al ANMDM Daniel Boda a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită pe fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, judecat alături de alţi şapte inculpaţi într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti...
Argeş: Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, trimis în judecată pentru luare de mită Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).