Cele mai citite
 


Spitalul Malaxa dispune de singurul computer tomograf care poate investiga persoanele supraponderale
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Spitalul "Nicolae Malaxa" dispune de un computer tomograf care este singurul care poate face investigaţii pentru persoanele supraponderale cu greutate de până la 480 de kg.

Spitalul "Nicolae Malaxa" a fost reamenajat prin transferarea secţiilor de Chirurgie şi Obstretică-Ginecologie de la Spitalul Caritas. Cele două secţii au fost amenajate şi dotate la nivelul anului 2011. Anual în această unitate sunt spitalizaţi 6000 de pacienţi, nr total al cazurilor rezolvate în ambulatoriu sau cu spitalizare de zi fiind de 12.000 de persoane.
Primarul general al Capitalei, prof.dr. Sorin Oprescu, a declarat cu prilejul vizitei pe care a făcut-o în acest spital că a dorit să existe în această unitate sanitară secţia de Chirurgie şi Neonatologie care să funcţioneze la standarde înalte de calitate.
El a menţionat că Spitalul Malaxa este unul de referinţă din Capitală şi în viitor doreşte ca acesta să devină un centru de excelenţă, în care să se dezvolte şi un compartiment de cercetare.
"Încercăm să susţinem în continuare spitalele. În total investiţiile pe care le-am făcut în cele 21 de spitale pe care le-a preluat primăria sunt în valoare de 120 milioane euro, tocmai pentru a asigura condiţii civilizate de îngrijire, platoul tehnic, la nivelul anului 2011. Vom susţine aceste unităţi în continuare", a mai spus primarul general.
La Spitalul Malaxa a fost adus pe lume, din septembrie până în prezent, cel de-al 100-lea copil şi s-au făcut 100 de intervenţii chirurgicale, a precizat managerul Spitalului, Adrian Secureanu.
El a adăugat că investiţiile făcute sunt în valoare de zece milioane de euro pentru consolidări şi amenajări.
Primarul general al Capitalei a recomandat medicilor să comunice mai mult cu pacienţii, ior banii economisiţi, prin susţinerea de către Primărie a utilităţilor, să fie utilizaţi pentru medicamente.
El a admis că traversăm "o perioadă dificilă", dar nu se poate face nimic dacă oamenii nu sunt sănătoşi, accentuând că "nu suntem un popor de asistaţi".
Spitalul Malaxa are 228 de paturi şi dispune de secţii de chirurgie, neonatologie, diabet, boli de nutriţie, alergologie şi imunologie, oftalmologie şi terapie intensivă. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Computer tomograf, pus în funcţiune la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe a pus în funcţiune un computer tomograf performant, achiziţionat anul trecut cu sprijinul financiar al Ministerului Sănătăţii.
Sibiu: Un nou computer tomograf la Spitalul Clinic Judeţean Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu beneficiază de posibilitatea efectuării unor investigaţii medicale complexe cu ajutorul noului computer tomograf din dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.
Sorin Oprescu: Nimeni de la Spitalul Caritas nu va rămâne pe drumuri Niciun cadru medical de la Spitalul Caritas sau de la alte spitale care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti şi sunt retrocedate sau urmează să fie retrocedate nu vor rămâne fără serviciu, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Satu Mare: Computer tomograf inaugurat la Spitalul Judeţean Un modern computer tomograf (CT) a fost dat în folosinţă joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, fiind primul astfel de aparat din dotarea unităţii spitaliceşti.
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Alba: Fonduri pentru achiziţionarea unui computer tomograf pentru Spitalul Municipal Sebeş Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, şi primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, au semnat miercuri un contract prin care se alocă peste 1,2 milioane de lei prin transfer de la Ministerul Sănătăţii către Municipiul Sebeş în vederea achiziţionării unui computer...