Cele mai citite
 


SUA: Alegătorii din Mississippi resping un amendament care le-ar fi putut priva pe femei de dreptul la avort
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alegătorii din Mississippi au respins în cadrul unui referendum un amendament legislativ care ar fi declarat embrionul drept persoană şi le-ar fi putut priva astfel pe femeile din acest stat din sudul SUA de dreptul la avort, relatează miercuri presa locală.
Răspunsurile negative au predominat la referendumul organizat marţi, cu 58% faţă de 42% cele pozitive, după numărarea a 96% din voturi, precizează ziarul Clarion Ledger, citat de AFP.

Alegătorii din acest stat, unul din cele mai conservatoare din SUA, au fost invitaţi să se pronunţe dacă, în opinia lor, ar trebui 'redefinit conceptul de persoană astfel încât acesta să desemneze şi embrionul uman, din momentul fecundării sau al clonării'.

Organizaţia Personhood, care militează împotriva avortului şi a luat iniţiativa organizării acestui referendum, s-a angajat să-şi continue acţiunea în alte state din SUA. 'Schimbarea unei culturi, a unei ţări nu se face printr-un singur vot', a reacţionat într-un comunicat organizaţia conservatoare.

În schimb, Nancy Keenan, preşedinta organizaţiei Naral, care susţine dreptul femeilor de a alege să facă avort, a subliniat că 'mesajul statului Mississippi este clar: un amendament care îi autorizează pe politicieni să se amestece în deciziile noastre personale, cum este dreptul femei de a alege avortul, este inacceptabil'. 'Îi felicităm pe alegătorii care au luat apărarea valorilor americane ale democraţiei şi respectului faţă de viaţa privată', a menţionat Keenan într-un comunicat.

Adoptarea amendamentului ar fi făcut ilegale o serie întreagă de practici contraceptive, între care 'pilula de a doua zi', dar şi recurgerea la unele tratamente împotriva infertilităţii, fecundarea in vitro şi cercetările privind celulele suşă embrionare, susţin adversarii măsurii.

Un referendum similar organizat în statul Colorado a dus la acelaşi rezultat.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula de a doua zi va fi accesibilă în SUA fără limită de vârstă şi fără reţetă Administraţia preşedintelui american Barack Obama a anunţat că renunţă să facă apel la decizia unui judecător care a anulat limita de vârstă începând de la care americancele pot avea acces, fără reţetă, la aşa-zisa 'pilulă de a doua zi', relatează AFP.
SUA intenţionează să liberalizeze vânzarea 'pilulei de a doua zi' Statele Unite ale Americii ar putea decide miercuri liberalizarea vânzării fără prescripţie medicală a 'pilulei de a doua zi' tinerelor fete sub 17 ani, o perspectivă care a stârnit îngrijorarea mediilor conservatoare, informează AFP.
Un judecător se opune unei legi care limita accesul femeilor la avort în Texas Războaiele avortului din Statele Unite au luat luni o nouă întorsătură după ce un judecător districtual din Texas a anulat o secţiune importantă a unei noi legi extrem de controversate - adoptată la începutul acestui an de legislativul controlat de republicani al statului Texas - care ameninţa să reducă...
SUA: Curtea Supremă reconfirmă cu fermitate dreptul la avort Curtea Supremă a Statelor Unite a reconfirmat luni cu fermitate dreptul femeilor de a face avort, un subiect delicat care divizează ţara în plin an electoral, relatează AFP.
SUA: Vot simbolic asupra unei legi care interzice avortul după a 20-a săptămână de sarcină Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat marţi, într-un vot simbolic, o lege care limitează dreptul la avort la primele 20 de săptămâni de sarcină, unul din cele mai stricte texte antiavort din ultimele decenii, transmite AFP.
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...