Cele mai citite
 


Un indian de 99 de ani a ieşit din greva foamei, primind asigurări că va obţine pensia solicitată
joi, 10 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat în vârstă de 99 de ani şi soţia sa, de 86, au pus capăt miercuri, în India, unei greve a foamei prin care cereau pensie pentru că participaseră la mişcarea indiană de independenţă, informează Efe.
Cheddi Ram şi Chamni Devi, originari din districtul indian Godda, au intrat în greva foamei sâmbătă, în faţa palatului administrativ din oraşul indian Ranchi, iar de luni primeau îngrijiri intensive într-un spital local.

Ram cerea această pensie încă din anul 1981 şi spunea că luase parte la mişcarea indiană pentru independenţă, potrivit agenţiei IANS.

'La 13 octombrie i-am informat pe guvernator, pe şeful guvernului regional şi pe alţii că vom intra într-o grevă a foamei pe termen nelimitat dacă nu se va răspunde pozitiv cererii noastre de a primi o pensie înainte de 30 octombrie', a afirmat Cheddi Ram.

Cei doi au acceptat să iasă din greva foamei după ce un funcţionar, Shekhar Jamuar, i-a încredinţat că administraţia va face demersurile necesare pentru acordarea pensiei respective.

India recunoaşte dreptul la o pensie lunară de 3.000 rupii (60 dolari) pentru toţi cei care au participat la mişcarea indiană de independenţă, cu condiţia ca autorităţile să poată verifica veridicitatea mărturiilor solicitanţilor.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Bolnavi de rinichi dependenţi de dializă, în greva foamei, la Dej Un grup de bolnavi de rinichi din Dej, dependenţi de dializă, a intrat, vineri, în greva foamei, după anunţul privitor la închiderea Centrului privat de Dializă din oraş şi obligarea lor la o navetă de trei ori pe săptămână la Cluj-Napoca pentru această procedură indispensabilă supravieţuirii.
Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Suceava: Azilanţii de la Rădăuţi au renunţat la greva foamei, după consilierea de specialitate Cei trei azilanţi din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil (CRCPSA) Rădăuţi au renunţat la greva foamei, ca urmare a consilierii acordată de conducerea centrului, cu sprijinul personalului din cadrul Consiliului Naţional Român pentru Refugiaţi, se arată într-un comunicat...
Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...