Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Ambulanţă cu numere de căruţă
vineri, 4 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Edilii comunei dâmboviţene Gura Ocniţei au pus unei ambulanţe primită ca donaţie din Germania numere de căruţă din cauză că nu au avut bani să plătească taxele aferente înmatriculării maşinii.
Costul înmatriculării este de 3.000 de euro, bani de care primăria nu dispune, dar, pentru a o putea folosi, primarul din Gura Ocniţei a hotărât să-i pună numere de căruţă.
''Am înscris-o pentru comunitate, să o folosim în caz de urgenţă. Nu ne permitem să plătim bani de înmatriculare'', a declarat viceprimarul comunei, Marin Niţă.
Poliţiştii i-au informat însă pe cei din conducerea Primăriei Gura Ocniţei că procedura este ilegală şi ambulanţa nu poate circula pe drumurile publice cu numere de căruţă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, Ioana Preda, ambulanţa nu poate circula pe drumurile publice fără a fi înmatriculată corespunzător. Dacă se va întâmpla acest lucru, se va întocmi dosar penal pentru conducere a unui autovehicul neînmatriculat.
Acum, conducerea Primăriei Gura Ocniţei ţine ambulanţa în curtea instituţiei şi face demersuri către alte localităţi care dispun de fonduri pentru a o putea înmatricula şi folosi corespunzător, cerând în schimb o combină sau un tractor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Donaţie pentru Spitalul de Urgenţe Iaşi, de la un fost pacient Aproximativ 80 de tone de mobilier, aparatură medicală, medicamente, haine şi jucării au fost trimise, sub formă de donaţii, pe adresa Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi de către un fost pacient.
Suceava: Ambulanţă de 700.000 de lei, nefolosită din lipsa medicilor de urgenţă Deficitul de medici urgentişti face ca o ambulanţă performantă, achiziţionată cu fonduri europene pentru SMURD Suceava, să fie nefolosită, a declarat presei, miercuri, şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Sălaj: Serviciul de Ambulanţă intenţionează să deschidă două noi substaţii în judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Sălaj intenţionează să deschidă în 2015 doi noi substaţii, în localităţile Ileanda şi Zimbor, pentru a reduce astfel timpul de intervenţie.
Ambulanţa Bucureşti-Ilfov: Aproape 1.500 de solicitări în ultimele 24 de ore; 784 au fost urgenţe Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore aproape 1.500 de solicitări, a precizat marţi pentru AGERPRES managerul instituţiei, Alis Grasu.