Cele mai citite
 


Bolile infecţioase dezvoltă rezistenţă la antibiotice
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Bolile infecţioase se redirecţionează pe rezistenţa la antibiotice a subliniat miercuri prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, cu prilejul Zilelor Medicale ale Institutului de Boli Infecţioase " Matei Balş".

Acesta a făcut referire la faptul că de 10 -15 ani nu au mai apărut antibiotice noi , adăugând că, de abia în aproximativ doi ani, urmând să apară un singur antibiotic şi acesta numai pentru germeni gram pozitivi.
Într-o astfel de situaţie au apărut germeni rezistenţi la antibiotice, iar medicii infecţionişti trebuie să fie foarte atenţi atunci când prescriu un antibiotic, precum şi la modul de combinare a acestora, astfel încât să fie cât mai eficient.


Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a vorbit, în context, despre diagnosticul în cazul pacienţilor cu patologie severă.


"În prezent există posibilitatea diagnosticării la nivel molecular în 6 - 8 ore comparativ cu 72 de ore cât era până acum şi chiar mai mult pentru cazurile severe din Terapie Intensivă pentru care trebuie să se instituie tratamentul cât mai repede pentru a le salva viaţa" a evidenţiat medicul.
Acesta a adăugat că un pacient pierde 7,6% din speranţa de viaţă la fiecare oră dacă nu se intervine corect.


Prof. dr. Streinu s-a referit şi la co-infecţii care, asociate cu etnobotanice, după trei luni duc la crize de epilepsie, iar după doi ani chiar la deces. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
Săndesc: Institutul 'Matei Balş' şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale în cazul răniţilor de la Colectiv Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat miercuri că Institutul "Matei Balş" şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale pentru spitalele care tratează răniţi în incendiul de la Colectiv.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice provoacă 23.000 de morţi pe an, în SUA Rezistenţa la antibiotice afectează anual cel puţin două milioane de oameni, în SUA, şi provoacă cel puţin 23.000 de morţi, relevă un raport al autorităţilor sanitare citat marţi de AFP.