Cele mai citite
 


Ciclism: Dopaj - UCI face apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de reducere a pedepsei lui Sevilla
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea ciclistă internaţională a anunţat că a depus apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de a-i reduce de la 2 ani la şase luni pedeapsa cu suspendare a ciclistului spaniol Oscar Sevilla, controlat pozitiv la un produs mascant în timpul Turului ciclist al Columbiei din 2010.
''Este adevărat. UCI a făcut apel'', a declarat pentru AFP directorul de comunicare al instanţei sportive, Enrico Carpani, confirmând o informaţie apărută în ziarul spaniol El Pais.
''Decizia Federaţiei cicliste spaniole nu este în conformitate cu regulamentul'', a adăugat el.
Tribunalul administrativ al sportului (TAS) de la Lausanne va trebui să se pronunţe asupra acestui apel. Audierea nu a fost încă fixată.
Federaţia spaniolă a confirmat la rândul său că a primit notificarea apelului făcut de UCI.
''Acest aviz ne-a parvenit săptămâna trecută'', a declarat preşedintele federaţiei spaniole de ciclism, Juan Carlos Castano, pentru AFP.
Rutierul spaniol în vârstă de 34 ani a fost depistat pozitiv la hidroxiethil (HES), o substanţă care fluidizează sângele şi poate masca utilizarea EPO, în urma unui control al urinei, în timpul Turului ciclist al Columbiei 2010.
În urma acestui control, comitetul de competiţie din cadrul Federaţiei spaniole a propus suspendarea pentru 2 ani a ciclistului, sancţiune redusă în luna august la şase luni, în faţa argumentelor prezentate de Oscar Sevilla.
Sevilla a prezentat de fapt o reţetă medicală de la un spital din Columbia care justifică prezenţa HES în sângele său după un accident survenit în Turul Columbiei şi pentru care a fost spitalizat două zile înaintea controlului antidoping.
''Comitetul de competiţie al federaţiei, în urma probelor avansate de rutier, a fixat o sancţiune de şase luni. UCI, în schimb, consideră că aceste probe nu sunt suficiente. Este dreptul său strict să reacţioneze. Revine astfel Tribunalului de arbitraj să tranşeze cauza'', a declarat Juan Carlos Castano.
Oscar Sevilla, care s-a declarat ''nevinovat şi frustrat'' după suspendarea provizorie dictată de UCI împotriva sa, a avut o carieră tulburată şi de afacerea de dopaj Puerto, în 2006, în care i-au fost atribuite unele din pungile cu sânge găsite de anchetatori. AGERPRES (Teodora Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciclism: Rusul Kolobnev, exonerat de acuzaţia de dopaj în Turul Franţei 2011 Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) l-a exonerat de acuzaţia de dopaj pe rusul Alexandr Kolobnev din timpul Turului Franţei 2011 şi a respins suspendarea de 2 ani solicitată de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI).
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...
Ciclism: Comunitatea bolnavilor de cancer, alături de Lance Armstrong Ciclistul american Lance Armstrong, acuzat de dopaj, poate conta pe susţinerea comunităţii bolnavilor de cancer, a anunţat luni la Montreal preşedintele Uniunii internaţionale împotriva cancerului, Mary Gospodarowicz.
Ciclism: Afacerea Puerto - Doctorul Fuentes apără "dopajul terapeutic" Medicul spaniol Eufemiano Fuentes, principalul acuzat în procesul pentru dopaj Puerto, a apărat joi, în paginile cotidianului sportiv Marca, practica "dopajului terapeutic" pentru "protejarea sănătăţii pacienţilor".
Ciclism: Procesul în afacerea Puerto va debuta pe 28 ianuarie Procesul medicului spaniol Eufemiano Fuentes şi al celorlalte şase persoane implicate în cadrul operaţiunii Puerto, o afacere de dopaj care a zguduit ciclismul spaniol în 2006, va debuta pe 28 ianuarie, a anunţat Tribunalul superior de justiţie din Madrid.
Ciclism: Fundaţia creată de Lance Armstrong îşi schimbă numele Fundaţia pentru lupta împotriva cancerului înfiinţată în 1997 de americanul Lance Armstrong îşi schimbă numele pentru a se disocia de fostul ciclist căruia i-au fost retrase toate cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei pentru dopaj, informează cotidianul L'Equipe.