Cele mai citite
 


Cluj: Conferinţa naţională de bronhologie cu tema 'Excelenţa în endoscopia bronşică'
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de profesori universitari şi renumiţi medici practicieni din ţară şi din străinătate participă, începând de joi, timp de trei zile, la cea de a VI-a Conferinţă naţională de bronhologie, cu tema "Excelenţa în endoscopia bronşică".
Reuniunea este organizată de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca şi Secţiunea de bronhologie a Societăţii Române de Pneumologie.
Preşedintele comitetului de organizare a conferinţei este prof. univ. dr. Monica Pop de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello".
Evenimentul va prilejui un schimb de cunoştinţe între pneumologi, bronhologi şi specialişti din domenii conexe.
În prima zi a conferinţei, în sesiunea cu tema "Vechi şi nou în diagnosticul, stadializarea şi terapia neoplasmului bronhopulmonar" sunt prezentate comunicări despre locul bronhoscopiei în diagnosticul cancerului pulmonar, maximizarea bronhodilatatoarelor în bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) şi puncţia fină aspirativă EBUS (Endobronchial Ultrasound) în stadializarea cancerului pulmonar. Moderatorii sesiunii sunt preşedintele şi vicepreşedintele SBSRP, prof. dr. Mărioara Şimon şi prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, şi directorul medical al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, prof. dr. Emilia Crişan.
Lectorii invitaţi din străinătate la reuniunea de la Cluj-Napoca sunt prof. dr. Chris Bolliger de la Clinica din Cape Town (Africa de Sud), preşedintele EAB (European Association of Bronchology), prof. dr. Lutz Freitag de la Spitalul Universitar din Essen (Germania), prof. dr. David Breen de la Universitatea Oxford (Anglia), dr. Tudor Toma de la Spitalul Universitar Lewisham (Londra - Anglia), Zsolt Papai Szekely, preşedintele HAB (Hungarian Association for Bronchology) şi prof. dr. Franz Stanzel de la Spitalul universitar din Hemer (Germania). AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Carmen Monica Pop: 90% dintre pacienţii care dezvoltă BPOC sunt fumători Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (BPOC) este legată indisolubil de fumat şi 90% din pacienţii care dezvoltă această boală gravă sunt fumători, susţine prof. univ. dr. Carmen Monica Pop, şef de clinică la Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca.
Cluj: Reuniune medicală dedicată diagnosticului şi profilaxiei tulburărilor respiratorii din timpul somnului Medici specialişti din ţară şi din străinătate se reunesc la Cluj-Napoca, începând de vineri, timp de trei zile, la atelierul de lucru cu tema "Tulburările respiratorii în timpul somnului - de la diagnostic la terapia cu CPAP şi ventilaţie non invazivă".
Cluj: Vârsta pacienţilor cu cancer pulmonar a coborât la 40 de ani - afirmă medicul primar Dan Nicolau Medicul primar Dan Nicolau, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică din Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, spune că a observat o scădere a grupei de vârstă la pacieţii cu cancer pulmonar şi dacă în urmă cu mai mulţi ani cei afectaţi de această boală grea aveau între 50 şi 70 de...
Cluj: Intervenţie reuşită de extirpare a unor metastaze pulmonare, efectuată de o echipă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, condusă de Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică, a realizat, luni, prima intervenţie chirurgicală din clinică pentru stoparea evoluţiei unor metastaze pulmonare, cu un echipament ultramodern cu...
Cluj: Campanie destinată prevenirii şi diagnosticării în fază incipientă a afecţiunilor pulmonare Peste 100 de persoane au venit, miercuri, în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, pentru lansarea oficială a campaniei naţionale ''Un singur pas îţi taie răsuflarea? Nu lăsa plămânii să te îmbătrânească!'' pentru a efectua teste gratuite ale capacităţii respiratorii, în marele cort în formă de plămân...
Dolj: Noutăţi în tratamentul cancerului bronhopulmonar, prezentate la Craiova, la Conferinţa naţională de chirurgie toracică Craiova, 14 sep /Agerpres/ - Peste 100 de chirurgi români şi din străinătate participă la Conferinţa naţională de chirurgie toracică care va avea loc în perioada 22-24 septembrie la Craiova, în cadrul căreia vor fi prezentate noutăţile în tratamentul cancerului bronhopulmonar şi care are ca temă 'Cancerul...