Cele mai citite
 


Divergenţe în Guvern pe marginea bugetului pe 2012 (surse)
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cabinetul a avut, miercuri, discuţii divergente pe marginea proiectului bugetului de stat pe anul 2012, miniştri ai UDMR fiind nemulţumiţi de alocările primite, au declarat pentru AGERPRES surse din Guvern.
Chiar preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut discuţii contradictorii cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe, condus de PDL, ministrul Culturii fiind nemulţumit de scăderea bugetului portofoliului său faţă de anul 2011.
Potrivit surselor guvernamentale, de la un buget de peste 700 de milioane de lei în 2011, Cultura va primi puţin peste 500 de milioane de lei în 2012, pentru că Festivalul "George Enescu" se organizează o dată la doi ani, iar pentru construcţia Bibliotecii Naţionale s-au alocat deja fonduri.
"Ministrului Kelemen i s-a explicat că Festivalul George Enescu nu se mai organizează anual, ci o dată la doi ani şi, pe de altă parte, Ministrul Culturii a mai primit peste 100 de milioane pentru Biblioteca Naţională", au precizat sursele citate.
Potrivit acestora, o situaţie dificilă a fost constatată la Ministerul Sănătăţii, privind plata arieratelor, iar ministrul Ladislau Ritli a fost pus de premier să inventarieze toate facturile la medicamentele compensate până la sfârşitul anului, pentru a fi plătite, au precizat sursele.
De asemenea premierul Boc i-a cerut imperativ lui Ritli să vină cu o situaţie clară a spitalelor care au rămas fără fonduri.
Cei doi miniştri UDMR au fost îndrumaţi să aibă începând de joi discuţii aprofundate la Ministerul Finanţelor, pentru a clarifica situaţiile legate de fonduri, au mai sus sursele citate.
Conform acestora, mai mulţi miniştri s-au arătat nemulţumiţi de fondurile care revin ministerelor lor, dar premierul Emil Boc le-a spus că trebuie să se încadreze în limitele bugetare disponibile, deşi unele ministere au anumite angajamente bugetare vizavi de organizaţii internaţionale la care România este parte, cum este cazul Ministerului Apărării Naţionale, la care nici în anul 2012 nu se vor atinge standardele NATO de alocare bugetară de minimum 2,38% din PIB. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
V.Pambuccian: Proiectul de buget ar putea ajunge la sfârşitul săptămânii viitoare în şedinţa Guvernului pentru aprobare Liderii coaliţiei guvernamentale au abordat miercuri, în reuniunea de la Palatul Victoria, parametrii macroeconomici ai proiectului legii bugetului pentru 2012, urmând ca de luni să înceapă discuţiile cu fiecare minister în parte, iar cel mai probabil la sfârşitul săptămânii viitoare acesta va ajunge...
Satu Mare: Deputaţii UDMR spun că bugetul de stat pe 2016 este unul atipic Deputaţii UDMR de Satu Mare au afirmat că bugetul de stat pe anul 2016 este 'atipic', având în vedere că este unul propus de un guvern tehnocrat.
Premierul Emil Boc a plecat de la Palatul Cotroceni, după mai bine de o oră de discuţii cu preşedintele Premierul Emil Boc a discutat marţi seară, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu mai bine de o oră.
Ministerul Sănătăţii şi Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România au evaluat rezultatele parteneriatului dintre instituţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi Cronici din România, au făcut, duminică, o evaluare a parteneriatului semnat în urmă cu trei luni.
Hunor Kelemen: UDMR discută, zilele acestea, cu premierul despre relaţia CNAS-MS şi finanţarea sectorului sanitar UDMR va discuta cu premierul Emil Boc, în zilele imediat următoare, posibilitatea intrării Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, în condiţiile în care viitorul ministru al Sănătăţii nu va putea rezolva problemele de fond ale sectorului dacă nu se clarifică relaţia...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...