Cele mai citite
 


Guvern: Gheorghe Sârb, suspendat de drept din funcţia de secretar general al MS
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul general al Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, este suspendat de drept din funcţie, conform unei decizii luate miercuri de premierul Emil Boc.
Având statut de înalt funcţionar public, Sârb nu poate fi demis din funcţie până la o decizie judecătorească definitivă, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Atribuţiile lui Sârb la MS au fost preluate de un secretar general adjunct, a menţionat Muntean.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti au dispus trimiterea în judecată a secretarului general în Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, acuzat de luare de mită în formă continuată şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, a informat un comunicat al DNA remis miercuri AGERPRES.
Potrivit anchetatorilor, pe data de 11, respectiv 13 octombrie 2010, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, concurs la care s-au înscris şi inculpaţii Anca Elena Alexandrescu, Mioara Bucur şi Octavian Iordache, care deţineau deja funcţiile publice de conducere menţionate în baza unor ordine de delegare a funcţiei.
"În acest context, în zilele de 9 şi 13 octombrie 2010, inculpatul Sârb Gheorghe, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiilor menţionate mai sus, a primit de la inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru toţi cei trei candidaţi, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare. Banii şi bunurile au fost primite pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului şi pentru a le acorda un punctaj favorabil", se arată în comunicat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secretarul general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, trimis în judecată de DNA pentru aranjarea unui concurs Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti au dispus trimiterea în judecată a secretarului general în Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, acuzat de luare de mită în formă continuată şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate...
Argeş:Gheorghe Sârb, fost secretar general al MS, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie Gheorghe Sârb, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii (MS), a fost condamnat marţi de Tribunalul Argeş la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în care au mai fost inculpaţi fostul director executiv...
MS: Secretarul general, rechemat din concediul de odihnă Ministerul Sănătăţii a fost informat miercuri dimineaţă despre situaţia secretarului general al MS, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită.
Argeş: Fostul şef al ANMDM Daniel Boda a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită pe fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, judecat alături de alţi şapte inculpaţi într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti...
Argeş: Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, trimis în judecată pentru luare de mită Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Doi medici psihiatri din Piteşti, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate...