Cele mai citite
 


Irlanda: O doctoriţă cu studii în România a fost eliminată din registrul medicilor
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O doctoriţă cu studii în România, care s-a dovedit atât de incompetentă încât nu a putut lua pulsul unui pacient, a fost scoasă din registrul medicilor, relatează Irish Independent în ediţia de joi.
Asia Ndaga (31 de ani), care a fost admisă să lucreze ca 'senior house officer'/poziţie aproximativ echivalentă cu cea de medic rezident, n.red./ în Letterkenny Hospital din comitatul Donegal anul trecut, a fost scoasă din registrul medicilor la ordinele Consiliului Medical.

O anchetă desfăşurată în timpul verii a indicat că doctoriţa, de origine africană, nu a fost în stare să ia pulsul unui pacient şi a avut dificultăţi de comunicare cu bolnavii în limba engleză.

O comisie din cadrul Consiliul Medical a considerat-o vinovată pe Ndaga de performanţe profesionale slabe, însă decizia de a o elimina din registrul medicilor a fost dezvăluită abia miercuri.

Ndaga, care nu trecuse examenul pentru a ocupa un post similar în România, a fost admisă totuşi la spitalul din Donegal pe un salariu anual de 39.000 de lire sterline, dar demisă după şase săptămâni.

Potrivit legislaţiei UE, Ndaga avea dreptul de a se înregistra ca doctor în Irlanda, fără a fi examinată cu privire la competenţele sale clinice sau lingvistice, câtă vreme putea dovedi că era calificată să ocupe acest post şi nu avea antecedente disciplinare.

O anchetă a The Independent a dezvăluit ulterior că o verificare de rutină ar fi indicat că ea nu a reuşit să treacă un examen de admitere pentru un post similar la un spital din România, după cea a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Medical a confirmat miercuri seara că nu pot fi testate competenţele lingvistice sau clinice ale medicilor care au absolvit cursurile în UE.AGERPRES/(Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti Admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti
Fundaţia Renaşterea a iluminat în roz Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Clădirea Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' a fost iluminată în roz - culoarea speranţei - joi seară, cu ocazia celei de a XV-a ediţii a evenimentului organizat anual de Fundaţia Renaşterea, care s-a desfăşurat sub sloganul ''Donează Sănătate. Donează Frumuseţe''.
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Mai multe locuri de la buget la UMF 'Carol Davila'; examenul de admitere - pe 24 iulie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" organizează pe 24 iulie examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru 2013 - 2014, anul acesta fiind alocate de la buget mai multe locuri, şi anume 900, faţă de 800 de locuri anul trecut.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" va scoate la concurs în luna iulie 1.420 de locuri Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" va organiza concurs de admitere pentru toate facultăţile pe 22 iulie pentru un număr de 1.420 de locuri, dintre acestea 950 finanţate de la buget şi 470 de locuri cu taxă.