Cele mai citite
 


Medicii slovaci vor dublarea salariilor /sindicat/
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariul mediu lunar al unui medic slovac ar trebui să fie majorat cu 1900 de euro în 2012, potrivit unei propuneri prezentate joi de sindicatul medicilor LOZ, transmite agenţia slovacă de presă TASR.
În prezent, doctorii din Slovacia câştigă în medie 1644 euro pe lună. Dacă propunerea ar fi acceptată, salariu lunar al medicilor ar ajunge la 3544 de euro.

'Consider că doctorii merită salarii mai mari. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a le majora, dar hai să fim realişti, aceste cereri nu sunt realizabile', a declarat ministrul sănătăţii, Ivan Uhliarik.

El a menţionat că, pentru a da curs acestei cereri, fondurile alocate sănătăţii ar trebui să fie suplimentate cu 200 de milioane de euro.

Noua propunere a sindicatului medicilor survine în contextul în care circa o treime din doctorii din spitalele din Slovacia - aproximativ 2400 dintr-un total de 6500 - şi-au prezentat demisiile în ultimele luni, din cauza salariilor considerate nesatisfăcătoare şi a situaţiei din sistemul medical în general. Doar cel mult 300 dintre aceştia s-au răzgândit ulterior.

Luni, ministrul slovac al sănătăţii a insistat că se aşteaptă ca medicii să-şi retragă demisiile, în condiţiile în care preşedintele slovac Ivan Gasparovic a dat asigurări, după ce a discutat cu premierul Iveta Radicova, că proiectata transformare a spitalelor de stat în societăţi pe acţiuni va fi suspendată până la instalarea unui nou guvern.

Guvernul de centru-dreapta din Slovacia a căzut la mijlocul lui octombrie, în urma unui vot negativ al deputaţilor asupra întăririi Fondului european de stabilitate financiară. Preşedintele Gasparovic a dispus însă menţinerea în funcţie a guvernului condus de Iveta Radicova, în vederea soluţionării problemelor curente până la alegerile legislative anticipate, prevăzute pentru 10 martie 2012.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IPP: Ministrul Sănătăţii calcă în picioare principiul respectării dreptului pacientului în problema finanţării spitalelor private Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, "calcă în picioare" principiul respectării drepturilor pacienţilor, fiind preocupat în schimb de alimentarea sistemului public de sănătate neperformant, susţin reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice (IPP), într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat Raed Arafat sunt în drum spre Braşov Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat sunt în drum spre Braşov unde, joi seara, a avut loc o explozie la o fabrică de pâine, a confirmat, pentru AGERPRES, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministrul Sănătăţii a dispus controale mixte în problema dezinfectanţilor din spitale Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecţia Sanitară de Stat şi Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, după apariţia în media a problemelor legate de dezinfectanţii din...
Ministrul Sănătăţii a invitat o pacientă la minister pentru a afla care sunt condiţiile din maternităţi Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a invitat joi la sediul ministerului o pacientă pentru a afla direct de la sursă cu ce probleme se confruntă pacienţii care se internează în spitalele de stat, în cazul de faţă în maternităţi, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis vineri.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii dă asigurări că şi anul acesta vor fi deblocate posturi Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi, la Iaşi, că deblocarea posturilor din sistemul sanitar va continua şi anul acesta.