Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor cu infecţii respiratorii acute, în scădere
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, relevă raportul Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, joi, AGERPRES, numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (83 faţă de 80). Pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate de laborator.
De asemenea, MS informează că aproximativ 35.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinate gratuit în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii. Au fost imunizate cu prioritate persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
În 2011, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 110.000 de persoane au fost vaccinate gratuit în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii Un număr de 112.619 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinate gratuit, până în prezent, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
MS: Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită începe în această săptămână la nivel naţional Bucureşti,19 nov /Agerpres/ - Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii începe în această săptămână, la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.
MS: În acest moment nu există informaţii legate de iminenţa apariţiei unei epidemii de gripă Ministerul Sănătăţii (MS) informează că s-au înregistrat 31 cazuri de gripă confirmate în laborator la nivel naţional de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi până pe 27 ianuarie, iar în acest moment nu există informaţii legate de iminenţa apariţiei unei epidemii...
MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează...
MS: Peste 960.000 persoane au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere Un număr de 966.259 de persoane au fost vaccinate împotrivă gripei de sezon în campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, aproape jumătate dintre acestea fiind în vârstă de peste 65 de ani.