Cele mai citite
 


Olt: Apărătorul lui Bercea Mondial susţine că va solicita o nouă expertiză psihiatrică a clientului său
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Avocatul Mariana Ştefan, apărătorul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, în dosarul care acesta este acuzat de tentativă de omor calificat, a declarat joi că va solicita o nouă expertiză psihiatrică pentru clientul său în condiţiile în care există două opinii medicale diferite privind discernământul acestuia.
Ea a explicat că, în 2005, medicii au constatat că Sandu Anghel suferă de o afecţiune psihică ce îi afectează discernământul, iar acum raportul medico-legal de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" arată că Bercea are discernământ. În contextul în care există două opinii medicale complet diferite asupra unei afecţiuni ce nu se poate vindeca, apărătorul susţine că este nevoie de o a treia părere de specialitate.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gheorghe Biolan, a precizat, joi, pentru AGERPRES, că în raportul medical întocmit de INML se arată că Sandu Anghel are discernământ şi prezintă manifestări ale comportamentului disimulat.
Biolan a menţionat că din comisia de expertiză au făcut parte trei medici şi toţi trei au fost de acord asupra faptului că Sandu Anghel are discernământ, dar unul dintre aceştia a făcut opinie separată în privinţa existenţei unei afecţiuni psihice. Acest medic a recomandat tratament medical considerând că Sandu Anghel are decompensări ale stării psihice şi ca măsură de siguranţă pentru evitarea acestor decompensări are nevoie de un tratament medical.
Tot în raportul medical se mai arată că, uneori, Bercea are un comportament histrionic în sensul în care la întrebări privind vârsta, numărul copiilor, date despre starea civilă Sandu Anghel nu a răspuns corect.
Joi, la Tribunalul Olt a avut loc un nou termen în procesul în care Sandu Anghel este judecat pentru tentativă de omor calificat, la acest termen fiind programată vizionarea unor materiale audio-video cu declaraţiile părţii vătămate Ionuţ Anghel, zis Mercedes, nepotul lui Bercea Mondial. Cu toate acestea, vizionarea materialelor audio-video nu s-a putut realiza deoarece Ionuţ Anghel nu a fost însoţit de unul dintre părinţi aşa cum prevede legea, având în vedere că acesta este minor.
Completul de judecată a stabilit un nou termen pentru data de 21 noiembrie, atunci când părinţii lui Ionuţ Anghel vor fi aduşi la tribunal cu mandat. AGERPRES/(A, AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tribunalul Olt: Motivele avute în vedere la arestarea preventivă a lui Bercea Mondial nu mai subzistă Tribunalul Olt a motivat decizia de înlocuire a măsurii de arest preventiv în cazul lui Sandu Anghel (Bercea Mondial) cu măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu prin faptul că "motivele avute în vedere la luarea măsurii privative de libertate nu mai subzistă", a anunţat...
Bacău : Bărbatul anchetat pentru că a ucis un pacient în secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean nu avea discernământ Bărbatul în vârstă de 50 de ani, care omorâse în bătaie cu aproximativ o lună în urmă un pacient din Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău, nu avea discernământ, a comunicat procurorilor comisia de expertiză a Spitalului Socola din Iaşi, unde a fost internat agresorul.
Arădean arestat pentru tentativă de omor calificat Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, solicitând, totodată, instanţei de judecată competente, arestarea preventivă a inculpatului Cosmin Ioan Sinitean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.
Olt: Poliţista care l-a înjunghiat pe fostul şef, cercetată pentru tentativă de omor Parchetul de pe plângă Tribunalul Olt a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, acuzată fiind de această faptă poliţista Melania Renghea care miercuri seara l-a lovit cu un cuţit pe comisarul-şef de poliţie Gheorghe Barbu, fostul ei şef de la Secţia de Poliţie rurală Balş.
Olt: Poliţistei care şi-a înjunghiat fostul şef i s-a făcut rău în timpul reconstituirii Agentul de poliţie Melania Renghea, acuzată de tentativă de omor după ce în urmă cu două săptămâni l-a înjunghiat pe fostul său şef poliţistul Gheorghe Barbu, a fost dusă miercuri la Spitalul Orăşenesc Balş, cu o ambulanţă, deoarece în timpul acţiunilor de reconstituire a scenei agresiunii i s-a făcut...
Argeş: Dosar penal pentru tentativă de omor în cazul nou-născutului abandonat lângă un cimitir Încadrarea juridică în cazul nou-născutului abandonat lângă un cimitir din localitatea argeşeană Geamăna a fost schimbată, miercuri, din rele tratamente aplicate minorului în tentativă de omor.