Cele mai citite
 


Studenţii de la UNSR au colectat aproximativ 100 de litri de sânge în două zile
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti au donat în primele zile ale campaniei anuale de donare de sânge aproximativ 100 de litri de sânge, a declarat joi pentru AGERPRES preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Ioan Poenaru.
Acesta a spus că numărul studenţilor care au vrut să doneze sânge a fost mult mai mare, dar numai 100 de persoane au putut dona în intervalul 8,30-12,30.
"Aşteptăm pe toată lumea care vrea să ajute. Campania de donare benevolă de sânge are ca scop creşterea rezervelor de produse sanguine în spitalele din Capitală, dar şi sporirea numărului de donatori fideli din rândurile bucureştenilor prin sensibilizarea acestora", a afirmat reprezentantul UNSR.
Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Proiectelor în Domeniul Sănătăţii, având ca parteneri Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie, desfăşoară în perioada 9 - 11 noiembrie campania anuală de donare de sânge adresată studenţilor.
Sesiunea de recoltări sanguine de la Universitatea Politehnica Bucureşti are loc în incinta Rectoratului instituţiei de învăţământ superior.
În Bucureşti, proiectul naţional ''Sângele înseamnă Viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem'' a fost implementat în trei locuri: Rectoratul UPB, Facultatea de Medicină Veterinară şi UPB Polizu.
Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale care vor beneficia de produsele prelevate, se efectuează o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii vor dona din nou sânge Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Proiectelor în Domeniul Sănătăţii (APPDPDS), având ca parteneri Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie, vor continua în perioada 9 - 11 noiembrie campania anuală de donare...
Campanie de donare de sânge, iniţiată de UNSR, UPB şi INH Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza, de luni până vineri, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, în cadrul campaniei naţionale 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem...
Campanie de donare de sânge iniţiată de UNSR, UPB şi INH Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem...
Studenţii vor dona din nou sânge, în perioada 15-19 octombrie Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) împreună cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Proiectelor în Domeniul Sănătăţii, având ca parteneri Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie, vor continua în perioada 15-19 octombrie, cu o nouă sesiune de recoltare...
Studenţii politehnişti au donat 50 de litri de sânge în prima zi a campaniei de donare Un număr de 100 de studenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au donat, miercuri, 50 de litri de sânge, în prima zi a campaniei anuale de donare, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) Ioan Poenaru.
Studenţii politehnişti au încheiat campania anuală de donare de sânge Peste 250 de litri de sânge au fost donaţi de studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti în timpul campaniei anuale de donare de sânge, desfăşurată în perioada 9-11 noiembrie, a declarat vineri pentru AGERPRES preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Ioan Poenaru.