Cele mai citite
 


Sulfina Barbu: Prejudiciul adus de certificatele de handicap false de la Sibiu este de 1 milion de euro
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prejudiciul adus bugetului de stat prin eliberarea de certificate de handicap false este numai în judeţul Sibiu de un milion de euro, a declarat joi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu.
'Nu avem rezultatele finale, dar din calculele noastre a reieşit o cifră de un milion de euro încasaţi necuvenit pe certificate de handicap false numai în Sibiu', a afirmat ministrul Muncii.
Sulfina Barbu a arătat că, în conformitate cu Ordinul pe care l-a emis, Comisia Superioară de anchetă este 'din nou în cursul acestei săptămâni acolo (în Sibiu - n.r.) pentru alte câteva cazuri'.
'Aştept raportul finalizat din partea Comisiei Superioare ca să dăm publicităţii rezultatele', a spus ministrul Muncii.
Principalul obiectiv al Ministerului Muncii este recuperarea banilor încasaţi necuvenit pe certificatele de handicap false, suma totală fiind, într-o primă estimare, de un milion de euro.
MMFPS anunţa la finele lui octombrie că personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între acestea aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din Primăria Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a efectuat o acţiune de control pentru verificarea condiţiilor de încadrare în grad şi tip de handicap de către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Sibiu.
Controlul a avut loc în perioada 19 - 30 septembrie şi a vizat un număr de 530 de persoane cu certificat de handicap, principalele afecţiuni invocate fiind retardul mintal şi astmul bronşic. Dintre cele 430 de persoane evaluate, 109 persoane erau încadrate în grad handicap pentru afecţiuni respiratorii, 140 persoane pentru afecţiuni mentale şi 181 pentru alte afecţiuni. Alte 100 persoane nu au putut fi evaluate, deoarece nu au răspuns convocării, majoritatea nefiind în ţară.
În urma verificărilor s-a constatat că din 430 persoane, 283 persoane (65%) au primit certificatul de încadrare în grad şi tip de handicap în mod fraudulos iar alte 83 persoane (19%) au fost încadrate cu un grad de handicap mai avansat decât în realitate.
În urma verificărilor s-a mai constatat că 69 persoane (16%) au primit certificatul de handicap în mod legal.
După efectuarea controlului, Comisia Superioară a dispus anularea a 283 certificate de handicap şi reîncadrarea în grad de handicap a 83 de persoane, ceea ce implică recuperarea fondurilor acordate ilegal ca urmare a deţinerii unui certificat de handicap. AGERPRES (A- Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MMFPS: Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals Personalităţi publice din judeţul Sibiu au fost încadrate ca persoane cu handicap în mod fals, între aceştia aflându-se medici cu înaltă reputaţie profesională, consilieri ai Consiliului Judeţean, foşti directori din cadrul primăriei Sibiu, salariaţi cu funcţii de conducere ai Direcţiei Muncii şi Direcţiei...
8,2 milioane de euro, fraudă cu certificate false de handicap, în patru ani, numai în Sibiu Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ a reevaluat 1.057 de persoane din judeţul Sibiu (nord-vest de Bucureşti) bănuite că ar deţine certificate false de handicap şi doar 140 dintre acestea aveau, într-adevăr...
Mariana Câmpeanu: Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap va lucra pe noua procedură de evaluare din septembrie Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că în luna septembrie Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, pentru cazurile din judeţul Sibiu, va începe să lucreze pe noua procedură de evaluare.
Ministrul Muncii a anunţat suplimentarea cu patru posturi de medici a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Numărul membrilor Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap va fi suplimentat cu patru posturi de medici în vederea continuării controalelor la nivel naţional, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Dolj: Celulă de criză şi anchetă internă la DGASPC după ce doi tineri s-au sinucis Craiova, 7 dec /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituţiei s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani şi un băiat de 19 ani, ambii aflaţi în case de tip familial ale instituţiei...
Sibiu: Protecţia Copilului anchetează cazul unei fetiţe care era să moară strivită de un dulap Inspectorii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu îi anchetează pe părinţii unei fetiţe de trei ani care era să moară luni dimineaţa strivită sub un dulap din casă, pe care a încercat să se urce după nişte banane.