Cele mai citite
 


Tehnici moderne de investigatie şi perspective terapeutice în bolile digestive
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Editura Medicală a apărut monografia "Tehnici moderne de investigaţie şi perspective terapeutice în bolile digestive", care reuneşte mai multe nume de referinţă din domeniu, respectiv prof. dr. Radu Voiosu, prof.dr. Mircea Diculescu, prof.dr. Dan Olteanu, prof.dr. Dan Andreescu şi alţii.
"Lucrarea se adresează medicilor specialişti şi rezidenţilor şi este alcătuită de reprezentanţi din domeniul gastroenterologiei din aproape toate centrele universitare. Ea aduce la zi toate tehnicile intervenţionale utilizate în această specialitate", a declarat pentru AGERPRES, joi, cu prilejul lansării, dr. Teodor Bădescu de la Spitalul de urgenţă "Prof.dr. Dimitrie Gerota".
Acesta a menţionat că lucrarea a fost tipărită într-un tiraj de 300 de exemplare, în condiţii grafice deosebite şi continuă tradiţia în acest sens a spitalului. O a doua lucrare lansată a fost o monografie dedicată prof. dr. Dimitrie Gerota, având ca autori pe dr. Constantin Chira şi dr. Pantelimon Miloşescu, apărută la Editura Tridon Olteniţa.
"Studiul efectuat de noi este consacrat unei personalităţi ştiinţifice româneşti de valoare internaţională care a fost prof. dr. Dimitrie Gerota. Ca adevărat om de ştiinţă, Dimitrie Gerota s-a distins prin cercetările sale originale, anii 1895 şi 1896 consacrându-l în lumea medicală internaţională, prin descrierea fasciei renale, o parte anatomică care va fi cunoscută ca "fascia Gerota", reper actual major în chirurgia oncologică, precum şi prin studiile efectuate privind morfologia sistemului limfatic. Dimitrie Gerota are meritul de a fi introdus pentru prima dată în ţară radiologia, dar şi radioterapia", a declarat pentru AGERPRES dr. Constantin Chira.
Acesta a subliniat că de-a lungul vieţii, Dimitrie Gerota a manifestat "un adevărat spirit justiţiar şi patriotic, dovedind verticalitate şi civism, fiind nevoit să suporte multe nedreptăţi".AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Pentru prima dată, sibienii îşi pot face ecografii 4D gratuite, într-un spital de stat Pentru prima dată, pacienţii din judeţul Sibiu au posibilitatea, începând de miercuri, să îşi facă ecografii 4D, gratis, dacă sunt internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a fost adus cel mai performant ecograf Doppler din spitalele de stat din judeţ, a anunţat, la inaugurare, directorul...
Harghita: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc are nevoie de un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), atât pentru noua secţie de neurochirurgie care urmează să se înfiinţeze, cât şi pentru pacienţii care sunt nevoiţi să meargă în judeţele învecinate pentru o astfel de investigaţie.
Galaţi: Tehnică nouă de investigaţie prin tele-ecografie la distanţă, la Spitalul de Copii Galaţi, 8 iun/Agerpres/- Specialişti de la Spitalul Universitar din Tours, Franţa, dar şi cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sf. Ioan' din Galaţi au participat la prezentarea unei noi tehnici de investigaţie prin tele-ecografie la distanţă, a declarat luni managerul unităţii...
Tulcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă dă în folosinţă un tomograf de ultimă generaţie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea va da, miercuri, în folosinţă tomograful achiziţionat anul trecut, aparatul fiind unul de ultimă generaţie.
Alba: Aparat RMN, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din judeţul Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigaţie RMN, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu semnarea unui contract de achiziţie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia...
EXCLUSIV: SJU Tulcea, un "vârf de lance" al chirurgiei vasculare din sistemul spitalicesc de stat din România Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea doreşte să devină un ''vârf de lance'' al chirurgiei vasculare din sistemul spitalicesc de stat din România.