Cele mai citite
 


TPI: Ratko Mladic nu va asista la audierea de joi, din motive de sănătate
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul comandant militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladic, a anunţat joi că nu va asista la audierea prevăzută în cursul după-amiezii la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie /TPI/, invocând motive de sănătate, transmite AFP.
"Nu sunt în măsură să asist la procedurile de astăzi în faţa Curţii, din cauza unei boli", a afirmat Mladic, într-un comunicat făcut public de TPI.

"Renunţ la dreptul meu de a fi prezent în faţa Curţii astăzi şi îmi dau consimţământul ca procedura să continue în absenţa mea, dar în prezenţa avocatului meu", a adăugat fostul comandant militar al sârbilor bosniaci.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a TPI, Nerma Jelacic, audierea va avea loc în absenţa inculpatului.

Ratko Mladic /69 de ani/, care este acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război comise în timpul conflictului bosniac din 1992-1995, pledează nevinovat. La audierile în faţa instanţei de la Haga, el s-a plâns în mod constant de probleme de sănătate şi a cerut să fie examinat de medici sârbi.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de TPI, o echipă de medici sârbi va veni pentru a-l examina pe Ratko Mladic la centrul de detenţie de la Scheveningen, unde fostul comandant militar al sârbilor bosniaci este încarcerat.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: apar probleme de sănătate mintală în rândul supravieţuitorilor uraganului Sandy Pe măsură ce comunităţile lovite de uraganul Sandy îndepărtează pagubele fizice, o nouă criză îşi face apariţia: traumele mentale şi emoţionale suferite de victimele furtunilor, inclusiv copii, relatează Associated Press.
Timiş: Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţa publicului la evenimente de amploare Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţă s-a desfăşurat, sâmbătă, la Timişoara, principalele teme de discuţie fiind siguranţa publicului în timpul unor evenimente de amploare.
Cele mai frecvente 5 probleme de sanatate care apar vara Pregatiti sa va bucurati asa cum se cuvine de vara si de zilele in care aveti liber la relaxare? Nimic mai placut, mai ales atunci cand nu lasati afectiunile sezoniere sa va ia prin surprindere. Temperaturile ridicate, soarele puternic si chiar alimentatia constituie premise pentru aparitia de...
Personajul de benzi desenate Tintin a avut 244 de probleme de sănătate pe parcursul aventurilor sale Medici pasionaţi de personajul de benzi desenate Tintin au analizat diferitele probleme de sănătate cu care s-a confruntat micul reporter belgian de-a lungul aventurilor sale. Studiul, realizat după toate regulile clasice şi intitulat 'Tintin's travel traumas: Health issues affecting the intrepid gl...
Bebeluşii născuţi prematur pot avea probleme de sănătate cum ar fi autismul sau surzenia Bebeluşii născuţi prematur, chair dacă acest lucru se întâmplă doar cu o săptămână înainte de termen, pot suferi de grave probleme de sănătate cum ar fi autismul sau surzenia, potrivit unui studiu recent publicat în revista PLoS Medicine, transmite miercuri Efe.
Astronautul Scott Kelly continuă să aibă probleme de sănătate la trei luni de la revenirea de pe ISS Pentru a vedea dacă omul ar putea suporta călătorii lungi în spaţiu, americanul Scott Kelly a petrecut recent 340 de zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), experimentând acest lucru în condiţii reale, scrie 20minutes.fr. Însă, la aproape trei luni de la revenirea pe Pământ, în 1 martie...