Cele mai citite
 


Un nou centru de îngrijiri paliative va fi deschis în Bucureşti
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Construcţia unui nou centru de îngrijire paliativă va începe în primăvara anului viitor în sectorul 2, pe strada Tămâioarei 121-123 din cartierul Plumbuita şi se va finaliza în vara anului 2013, graţie unui proiect derulat de Hospice "Casa Speranţei".
Centrul va fi desfăşurat pe trei nivele şi va avea 3.421 metri pătraţi, urmând să asigure servicii complexe de îngrijiri paliative în regim de internare şi ambulator pentru pacienţii bolnavi de cancer.
În centru se vor asigura 30 de paturi de internare continuă pentru perioade limitate de timp şi 700 de internări anual pentru bolnavii în stadii avansate.
Toate serviciile oferite de viitorul centru vor fi asigurate în regim de gratuitate pentru pacienţi şi, pe lângă serviciile clinice, centrul va asigura pregătirea teoretică şi practică a unui personal de specialitate necesar dezvoltării acestor servicii de îngrijiri paliative.
Construcţia centrului va costa circa 4,7 milioane euro şi suma urmează a fi strânsă, până în acest moment făcându-se donaţii de 2,6 milioane euro.
La conferinţa de lansare a proiectului, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a arătat importanţa construcţiei acestui centru prin Casa Speranţei, mulţumind autorităţilor centrale şi locale de sprijinul acordat în vederea obţinerea autorizaţiei necesare ridicării lui.
"E o zi deosebită pentru mine şi echipa de la Casa Speranţei. Casa Speranţei este o investiţie strategică, unul dintre cele mai importante contribuţii din ultimii 20 de ani. (...) România a devenit un lider al îngrijirilor paliative din Europa de Est, potrivit unui studiu", a spus ambasadorul.
El a transmis cu această ocazie mesajul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, şi al primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, pentru dezvoltarea acestui centru, apreciind că cei doi oficiali sunt "prieteni adevăraţi ai Casei Speranţei".
Potrivit statisticilor emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în Bucureşti mor anual 5.000 de oameni bolnavi de cancer şi doar 5% dintre bolnavi beneficiază de îngrijiri paliative. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hospice Casa Speranţei a pus piatra de temelie la un centru de îngrijiri paliative Organizaţia Hospice Casa Speranţei a anunţat joi demararea construcţiei primului centru de îngrijiri paliative în Bucureşti, pe un teren situat în sectorul 2, pe malul Lacului Plumbuita, în apropierea Mănăstirii Ghica.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Primăria sectorului 2 s-ar putea înfrăţi cu un district din Londra care urmează a fi nominalizat de oficialii britanici Un parteneriat între administraţia locală a sectorului 2 şi un district din Londra, care urmează a fi nominalizat de oficialii britanici, s-ar putea încheia curând, informează, vineri, un comunicat de presă al Primăriei sectorului 2, cu ocazia întâlnirii primarului Neculai Onţanu cu ambasadorului Regatului...
Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală, în sectorul 2 Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală se va construi în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon din sectorul 2 al Capitalei.
Investiţie de 13 milioane de euro în Centrul de Radioterapie Oncologică de la Suceava Un Centru de Radioterapie Oncologică la standarde europene va deveni funcţional la Suceava după ce Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) şi reprezentantul firmei clujene care va realiza investiţia au semnat contractul de concesionare a 1.000 de metri pătraţi destinaţi construcţiei acestui Centru, a declarat...
Un centru Hospice Casa Speranţei a fost deschis în Bucureşti Un centru Hospice Casa Speranţei a fost deschis vineri în Capitală în prezenţa celui care a adus sistemul îngrijirii paliative în România, Graham Perolls, şi a prinţesei Marina Sturdza, dar şi a finanţatorilor acestei instituţii.