Cele mai citite
 


Vaslui: Numărul concediilor medicale a scăzut cu 40%
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul concediilor medicale eliberate pacienţilor din judeţul Vaslui a scăzut în zece luni ale acestui an cu 40% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.
Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui, în ultima perioadă au fost făcute controale frecvente la medici şi s-a constatat că cele mai multe certificate sunt atribuite în mod corect.
'În acest an, au fost depuse la CJAS de către angajatori un număr de 18.142 de concedii medicale însemnând o medie lunară de 2.015 certificate pe lună. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când media era de 3.217 pe lună, s-a constatat practic o scădere cu 40%. Acestă scădere se datorează faptului că au apărut modificări legislative privind modul de verificare a certificatelor atât la medicii prescriptori, cât şi prezenţa la domiciliu a persoanelor aflate în incapacitate de muncă, precum şi datorită faptului că în ultima perioadă a scăzut mult numărul angajaţilor', a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu.AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Medic acuzat că a eliberat fără motiv certificate medicale Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a finalizat vineri ancheta în cazul medicului Vasile Vasiliu, şeful secţiei chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Adulţi din Bârlad, care a fost reclamat de Primăria Bârlad că ar fi eliberat unei funcţionare a instituţiei şase certificate...
Vaslui: Aproape 11.000 de persoane au avut nevoie de concedii medicale în acest an Numărul certificatelor medicale eliberate în judeţul Vaslui în acest an este mai mare cu 900 faţă de perioada similară a lui 2009.
Vaslui: Colegiul medicilor nu aprobă controalele pe care CJAS le face la medici Colegiul Medicilor din judeţul Vaslui nu este de acord cu verificările pe care reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate le fac la cabinetele medicilor de familie şi nici cu sancţiunile date acestora pentru eliberarea eronată a certificatelor de concedii medicale.
Conducerea CJAS Vaslui: Vor fi disfuncţionalităţi cu cardul de sănătate; aşa este la fiecare lucru nou Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a avertizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor apărea disfuncţionalităţi odată cu intrarea în vigoare a cardului de sănătate începând cu data de 1 mai.
Conducerea CJAS Vaslui despre reducerile salariale: Trebuie făcute economii, dar nu neapărat la salarii Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, Simona Polak a declarat vineri, după ce conducerile spitalelor din Vaslui şi Bârlad au anunţat o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor de personal, că în unităţile spitaliceşti se impun economii, dar nu neapărat la salarii.
Vaslui: Numărul concediilor medicale, în scădere cu 25 de procente Numărul certificatelor medicale eliberate angajaţilor din judeţul Vaslui a scăzut cu 25% în ultimele luni faţă de media lunară înregistrată în anii anteriori, spun reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui, odată cu anunţarea măsurilor de verificare a corectitudinii emiterii...