Cele mai citite
 


Zahărul, mălaiul, articolele medicale şi medicamentele, singurele produse care s-au ieftinit în octombrie
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zahărul, mălaiul, făina, articolele medicale şi medicamentele sunt singurele produse care s-au ieftinit în luna octombrie, conform datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Preţurile produselor alimentare au fost în creştere cu 0,81% în octombrie, comparativ cu luna precedentă.
Mălaiul s-a ieftinit cu 0,26%, zahărul cu 0,12% şi făina cu 0,08%. Cel mai mult s-au scumpit în octombrie cartofii - cu 7,18%, alte legume şi conserve de legume- 6,23%, ouăle - 5,85% şi fructele proaspete- 5,23%.
Potrivit datelor INS, în luna octombrie, preţurile produselor nealimentare au crescut cu 0,46%, cele mai mari scumpiri fiind înregistrate la energia termică - 10,53%, combustibili - 0,67% şi autoturisme şi piese de schimb - 0,44%. În octombrie, s-au ieftinit medicamentele şi articolele medicale, cu câte 0,04%.
În ceea ce priveşte tarifele serviciilor, acestea au înregistrat, pe total, o creştere cu 0,77% în octombrie. Cel mai mult s-au scumpit serviciile de apă, canal şi salubritate cu 1,56%, dar şi transportul aerian - 0,99, tarifele pentru cinematografe, teatre, muzee, cheltuieli cu învăţământul şi turismul - 0,87%. Singura scădere s-a înregistrat la plata cazării în unităţi hoteliere, de 0,1%.
Rata anuală a inflaţiei a crescut, în octombrie, la 3,55% de la 3,45%, nivel consemnat în luna septembrie a acestui an. Faţă de luna anterioară, în octombrie preţurile s-au majorat cu 0,64%.AGERPRES/(AS-Nicoleta Gherasi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fructele proaspete, cartofii, mierea, zahărul şi apa, canalul şi salubritatea - cele mai mari scumpiri în mai Fructele proaspete, cartofii, zahărul, mierea şi apa, canalul şi salubritatea s-au scumpit cel mai mult în mai, comparativ cu aprilie 2011, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit cel mai mult în ianuarie 2012 Făina, fasolea şi ouăle s-au ieftinit în luna ianuarie 2012 cu procente cuprinse între 0,15 şi 0,68%, faţă de luna anterioară în timp ce legumele, conservele de legume şi fructele s-au scumpit cu 1,92%, respectiv cu 1,04%, conform datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Cartofii, legumele, citricele şi laptele au avut cea mai mare contribuţie la înregistrarea deflaţiei din iunie Cartofii, alte legume şi conserve din legume, citricele şi laptele s-au ieftinit cel mai mult în iunie, având un aport semnificativ la deflaţia de 0,29% înregistrată în luna iunie, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.
Legumele şi fructele s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie Legumele, fructele dar şi conservele din aceste produse s-au ieftinit cel mai mult în luna iulie, cu 14,53%, respectiv cu 5,36%, faţă de luna iunie, conform datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta anticelulitică Dieta anticelulitică este una dintre metodele cele mai eficiente şi la îndemână de luptă împotriva celulitei, afirmă, pentru AGERPRES, nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Alimentaţia în perioada examenelor Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii.