Cele mai citite
 


AIEA: Particule cu nivel redus de radioactivitate descoperite în Europa
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Particule cu un nivel redus de iod radioactiv 131 au fost descoperite în Cehia şi în alte părţi ale Europei, însă acestea nu presupun un risc la adresa sănătăţii, a anunţat vineri Agenţia Internaţională a Energiei Atomice/AIEA/, relatează Reuters.
AIEA a anunţat că urmează să facă cercetări pentru a detecta sursa radioactivităţii, care nu ar proveni de la centrala japoneză de la Fukushima, avariată în luna martie.
Iodul-131 poate contamina produse alimentare, precum laptele sau legumele.
'AIEA este de părere că actualele niveluri de iod 131 nu constituie un risc la adresa sănătăţii publice şi nu provin de la centrala Fukushima Daiichi din Japonia. Agenţia colaborează cu partenerii săi pentru a depista originea substanţei radioactive', a precizat AIEA într-un comunicat.
În perioada imediat următoare accidentului nuclear de la Fukushima, particule minuscule de iod 131 au fost depistate în Islanda, regiuni din Europa şi Statele Unite.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
AIEA: Cea mai probabilă sursă a particulelor radioactive descoperite în Europa este un laborator din Ungaria Agenţia Internaţională a Energiei Atomice/AIEA/ a anunţat că sursa particulelor cu nivel redus de iod radioactiv 131, descoperite în Cehia şi în alte părţi ale Europei în ultimele săptămâni, este de la un laborator din Budapesta al Institutului de cercetare şi producţie a izotopilor, Izotop Intezet,...
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
Pacienţii cu cancer tiroidian riscă să rămână fără tratament cu iod radioactiv Institutul de Endocrinologie "C. Parhon" mai are tratament cu capsule de iod radioactiv pentru pacienţii cu cancer tiroidian doar pentru câteva zile, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Diana Păun, managerul instituţiei.
IODUL RADIOACTIV LUPTA IMPOTRIVA CANCERULUI TIROIDIAN ,,Terapia cu iod radioactiv’’ cunoscuta si sub denumirea de ,, tratament atomic’’ este metoda revolutionara pe care Liv Hospital din Istanbul o foloseste pentru a indeparta definitiv cancerul tiroidian!
Japonia nu va extinde aria de evacuare a populaţiei, pe fondul îngrijorărilor provocate de reactorul 3 Tokio, 20 mar /Agerpres/ - Agenţia pentru Securitate Nucleară japoneză a anunţat, duminică, că nu intenţionează să extindă aria de evacuare de 20 de kilometri din jurul centralei de la Fukushima, în timp ce a recunoscut că situaţia de la reactorul 3 provoacă în continuare îngrijorare, transmite Efe.