Cele mai citite
 


Botoşani: Proiect pilot privind introducerea reţetei electronice
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Botoşani va implementa un proiect pilot privind prescripţia electronică a medicamentelor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Rodica Huţuleac.
Potrivit acesteia, 'reţeta electronică' va elimina fraudele din sistemul de prescriere şi eliberare a medicamentelor.
'Atâta timp cât se elimină fraudele din sistem, avantajul pacientului este acela că banii rămân pentru pacient şi nu se duc în altă parte. Când se va implementa acest sistem de reţetă electronică, pacientul se duce la medic, acesta introduce în sistem reţeta electronică, iar de acolo, când pacientul ajunge la farmacie, i se eliberează medicamentul', a afirmat Huţuleac.
Potrivit directorului CJAS, în 2011, în judeţul Botoşani au fost constatate erori în eliberarea medicamentelor, astfel încât autorităţile sanitare au recuperat de la medici peste 100.000 de lei. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Şeful CJAS nu este de acord cu desfiinţarea caselor de asigurări de sănătate Directorul executiv al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani, Costel Lupaşcu, se opune ideii de desfiinţare a caselor de asigurări de sănătate avansate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Iaşi: CJAS a distribuit 530 de carduri de sănătate celor care au nevoie de dializă Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au distribuit în luna iunie 530 de carduri de sănătate asiguraţilor incluşi în programul naţional de dializă.
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Botoşani: Medicii de familie, obligaţi să elibereze reţete electronice Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Costel Lupaşcu, a cerut tuturor medicilor de familie din judeţul Botoşani să implementeze sistemul de eliberare a reţetelor electronice.
Botoşani: Peste 4.000 de persoane au solicitat carduri de sănătate duplicat Peste 4.000 de persoane din judeţul Botoşani au solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) duplicate ale cardurilor de sănătate, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Costel Lupaşcu. Potrivit acestuia, cardurile duplicat au fost eliberate ca urmare a pierderii documentului iniţial...