Cele mai citite
 


Conferinţa Regională a medicilor de familie, la Bacău
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 280 de medici de familie din zona Moldovei sunt prezenţi vineri şi sâmbătă la lucrările unei Conferinţe Regionale, având drept subiect de prelegeri şi dezbateri ''Probleme de diagnostic şi tratament''.
Evenimentul este organizat la Centrul de Afaceri şi Expoziţii ''Mircea Cancicov'' din Bacău de Asociaţia Medicilor de Familie (AFM) din judeţul Bacău sub patronajul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr.T. Popa'' din Iaşi şi în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bacău.
''Medicina este o disciplină profesională ce necesită o pregătire continuă. Mereu apar noutăţi de care colegii noştri sunt interesaţi şi, de aceea, am iniţiat o asemenea întâlnire în cursul căreia colegi cu mare experienţă în domeniu din zona Moldovei, cadre didactice universitare, şefi de secţie ai unor clinici cunoscute, vor prezenta noutăţi legate atât de domeniul profesional al medicului de familie - diagnostic, medicina muncii şi medicina în mediul rural, dar şi privind managementul în activitatea medicului de familie'', a declarat pentru AGERPRES medicul Cătălin Andriescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bacău.
Considerat în domeniul medicinei de familie ''un deschizător de drumuri'', prof.univ.dr. Georgeta Siniţchi, de la Universitatea ''Apolonia'' din Iaşi, apreciază drept salutară iniţiativa Conferinţei Regionale, ''în condiţiile imperfecţiunilor şi crizei sistemului de sănătate din România''.
''Medicina de familie, ca o disciplină de primă linie în domeniu, este pionul sănătăţii. Medicul de familie nu doar că se pregăteşte permanent, dar este şi un pedagog care îşi educă pacienţii să cunoască factorii favorizanţi instalării diverselor boli, ei îşi învaţă populaţia, în mod nemijlocit şi profesionist, cum să-şi menţină sănătatea. Este necesară, aşadar, cumulativ, o perfecţionare continuă a medicilor de familie, o mai bună gestionare a activităţii acestora şi un impuls sporit organizaţiilor neguvernamentale de profil'', a explicat Georgeta Siniţchi.
Medicul Vladimir Corneleac, şef de secţie la Maternitatea Bacău, şi-a exprimat convingerea că în cursul întâlnirii profesionale a medicilor de familie ''se vor ridica semne de întrebare, dar vor fi oferite şi răspunsuri competente cu privire la pregătirea profesională şi educaţia medicală continuă''.
El s-a arătat însă sceptic în ceea ce priveşte ''oferirea de soluţii financiare multiplelor probleme pe care le întâmpină medicii de familie''.
În acelaşi loc, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău, se desfăşoară Târgul de specialitate ''Medicalexpo''.
Cu această ocazie, sunt prezentate medicilor de familie, pentru informare, dar şi achiziţionare, aparatură medicală, echipamente de protecţie, mobilier medical şi o gamă largă de consumabile, tehnică de laborator, echipamente de protezare.
''Au răspuns invitaţiei noastre 26 de firme. Sper ca iniţiativa noastră să fie dublată şi de un interes mai mare, în viitor, din partea autorităţilor pentru domeniului sănătăţii, unul cu probleme în prezent, dar până la urmă cel ce asigură vitalitatea unei ţări'', a declarat pentru AGERPRES Mihai Tulbure, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău. AGERPRES/(A - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Probleme de diagnostic şi tratament în dezbaterea Conferinţei regionale a medicilor de familie Aproximativ 300 de medici din zona Moldovei, judeţele limitrofe şi municipiul Bucureşti au dezbătut, timp de trei zile, în finalul săptămânii, la Bacău, problemele cu care se confruntă medicina de familie şi soluţiile pentru această disciplină de primă linie în domeniul protecţiei sănătăţii populaţiei...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Cursuri pentru medicii de familie Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie şi SIVECO România, continuă proiectul POSDRU/81/3.2/S/59337 intitulat "Formarea profesională în domeniul epidemiologiei şi promovarea utilizării...
Noutăți din industrie și informații utile pentru farmaciști și asistenți, prezentate la Farma Practic –ediția XXIV Peste 200 de farmaciști și asistenți de farmacie din județele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava au luat parte la cea de-a 24-a ediție a simpozionului regional Farma Practic.
Iaşi: Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului de Pediatrie ''Sfânta Maria'' Spitalul de Pediatrie ''Sfânta Maria'' din Iaşi a primit, joi, echipamente medicale în valoare de 41.000 de euro drept donaţie din partea unei organizaţii neguvernamentale.