Cele mai citite
 


Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
Coordonatorul proiectului, Makkai Peter, a declarat vineri pentru AGERPRES că, pe parcursul acestei luni, mai multe grupe de elevi de la Liceul teologic reformat din municipiul Târgu Secuiesc se vor întâlni cu tineri de vârsta lor care au diverse probleme fizice ori mentale, vor derula activităţi comune, vor putea participa la vizionări de filme sau la discuţii cu medici, sociologi şi psihologi pe teme legate de bolile şi greutăţile cu care se confruntă persoanele cu handicap.
Makkai Peter a menţionat că primul proiect de informare a adolescenţilor cu privire la persoanele cu handicap a avut loc la sfârşitul anului trecut la un liceu din municipiul Sfântu Gheorghe, iar pe parcursul acestui an au fost angrenaţi elevi şi din oraşele Baraolt şi Covasna.
'Proiectul a pornit de la un studiu efectuat în urmă cu câţiva ani în rândul elevilor, care a relevat că aproximativ 80% dintre aceştia au informaţii nule despre persoanele cu dizabilităţi, nu ştiu cum trăiesc, cum se descurcă, prin urmare nici nu pot înţelege problemele cu care se confruntă acestea (...) Scopul nostru este de a-i motiva pe tineri să accepte persoanele cu handicap şi pot spune că sunt foarte sensibili, deschişi şi cooperanţi, vor să ajute şi, mai ales, au o atitudine sănătoasă, nu de milă sau de respingere', a declarat Makkai Peter.
Potrivit acestuia, integrarea în societate a persoanelor cu handicap depinde foarte mult de schimbarea mentalităţilor şi eliminarea prejudecăţilor, de aceea Fundaţia Diakonia va continua acest program şi anul viitor, cu intenţia de a-l permanentiza. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...
Covasna: Proiect educativ pentru acceptarea persoanelor cu handicap Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Covasna a anunţat luni că va demara împreună cu Fundaţia 'Diakonia' şi Liceul 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe un proiect menit să conştientizeze opinia publică despre greutăţile şi nevoia de sprijin ale persoanelor cu handicap.
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Covasna: Proiect de educaţie sanitară lansat cu prilejul Zilei Mondiale a Contracepţiei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna lansează un nou proiect de educaţia sanitară în şcolile din judeţ, prin care îşi propune să informeze elevii cu privire la importanţa prevenirii sarcinilor nedorite şi bolilor cu transmitere sexuală.