Cele mai citite
 


Covasna: Strângere de fonduri pentru înfiinţarea unui cămin pentru batrânii cu probleme speciale
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe va demara în scurt timp o campanie de strângere de fonduri în scopul construirii unui cămin de îngrijire a bătrânilor cu probleme speciale.
Preşedinta Fundaţiei, Toth Anna a declarat vineri, pentru AGERPRES, că viitorul centru va fi construit în municipiul Sfântu Gheorghe şi va avea trei module distincte - unul pentru bătrânii bolnavi de cancer în stadiu avansat, unul pentru persoanele cu demenţă senilă şi Alzheimer şi unul pentru vârstnicii imobilizaţi la pat.
'Ne gândim la acei oameni care nu sunt acceptaţi în casele de bătrâni pentru că nu sunt autonomi, adică la cei care sunt foarte bolnavi, sunt imobilizaţi şi care necesită îngrijire, atenţie şi supraveghere permanentă 24 de ore din 24 (...) Am observat că în foarte multe cazuri îngrijirea lor necesită un efort uriaş din partea familiei şi, oricât de mult i-ar iubi, de multe ori acestea nu fac faţă situaţiei. Prin acest centru vrem să le oferim bătrânilor condiţii aşa cum am văzut că există în Occident', a declarat Toth Anna.
Aceasta a mai adăugat că ideea proiectului a apărut în urma cazurilor întâlnite pe teren în cadrul programului de îngrijire la domiciliu pe care Fundaţia Diakonia îl derulează în judeţul Covasna din anul 2002.
'În momentul de faţă colaborăm cu 15 consilii locale şi suntem prezenţi în 40 de sate şi 3 oraşe din judeţul Covasna (...) Sunt peste 600 de oameni care ne solicită lunar sprijinul pentru îngrijire socială de bază sau pentru servicii medicale, ceea ce înseamnă că asistenţii noştrii ajung zilnic, în medie, la 12 cazuri în cele 8 ore de muncă (...) Aşa ne-am dat seama că sunt foarte mulţi bătrâni neajutoraţi şi singuri ori familii care nu reuşesc să facă faţă situaţiilor generate de o persoană în vârstă care suferă de o boală gravă', a mai spus Toth Anna.
Fundaţia Diakonia mai administrează o unitate protejată şi un centru de zi pentru persoanele cu dizabilităţi în municipiul Sfântu Gheorghe, iar anul acesta a înfiinţat un centru social pentru reabilitarea lor, care cuprinde câteva ateliere în cadrul cărora vor putea deprinde diverse meserii, cum ar fi spre exemplu tâmplăria.
Intenţia conducerii fundaţiei este de a construi şi un centru de agrement pentru persoanele cu handicap în localitatea Valea Crişului, piatra de temelie a acestuia fiind pusă în urmă cu câteva luni. AGERPRES/(AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Centru de recreere pentru persoane cu dizabilităţi, la Valea Crişului Un centru de recreere, terapie şi agrement pentru persoanele cu dizabilităţi, construit de Fundaţia Diakonia, va fi inaugurat vineri în localitatea Valea Crişului.
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului ar putea fi transformat în centru social Noul spital din Întorsura Buzăului, nefolosit de aproape un an şi jumătate, ar putea fi transformat în centru pentru copiii cu dizabilităţi sau cămin de bătrâni, dacă autorităţile locale vor refuza să îl preia în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.