Cele mai citite
 


Dan Hăulică, Ionel Sinescu şi Dumitru-Dorin Prunariu, pe listele de alegeri în Academia Română
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Eseistul şi criticul de artă Dan Hăulică, doctorul Ionel Sinescu, sociologul Cătălin Zamfir, muzicologul Octavian Lazăr Cosma şi cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu s-ar putea număra printre membrii titulari, corespondenţi sau de onoare ai Academiei Române, în urma votului acordat în şedinţa de luni a Adunării Generale a prestigiosului for de ştiinţă şi cultură.
Potrivit site-ului reputatei instituţii, Dan Hăulică, membru corespondent al Academiei Române, va candida pentru titularizare la Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, printre cei înscrişi la aceeaşi categorie figurând: Grigore Brâncuş, la Secţia de Filologie şi Literatură, profesor universitar dr. Ionel Sinescu, la Secţia de Ştiinţe Medicale, şi Cătălin Zamfir, la Secţia de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie.
Pe lista pentru alegerea de noi membri corespondenţi figurează, printre alţii, profesorul Ilie Bădescu, la Secţia de Ştiinţe Economice, Juridice şi Sociologie; profesorul universitar dr. Octavian Lazăr Cosma, la Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual.
Printre propunerile de membri de onoare din ţară figurează cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, la Secţia de Ştiinţe Tehnice, din străinătate figurând Andrei Eşanu, de la Institutul de Istorie al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova, la Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie, şi Cesare Alzati, de la Universitatea Catolică din Milano, Italia, pentru Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie.
Ulterior, în curtea Academiei, va avea loc ceremonia de dezvelire a statuii Minerva, simbol al Academiei Române de 145 de ani. Statuia a fost realizată de sculptorul Mihail Ecobici. AGERPRES/(AS - Daniel Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară (Deutsche Welle) 'Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară', scrie Deutsche Welle într-o analiză a situaţiei cu care se confruntă în prezent populaţia de peste Prut ca urmare a instabilităţii politice de la Chişinău.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Sibiu: Idei inovatoare vor fi prezentate la Congresul Ortodontic Internaţional Cercetători din ţară şi străinătate îşi vor prezenta rezultatele începând de joi, la cea de a şaptea ediţie a Congresului Ortodontic Internaţional, găzduit de Facultatea de Medicină 'Victor Papilian' din cadrul Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
DOCUMENTAR In Memoriam: Profesorul Alexandru Pesamosca, ''îngerul copiilor'' - 85 de ani de la naştere Medicul chirurg Alexandru Pesamosca s-a născut la 14 martie 1930, la Constanţa, într-o familie cu origini italiene.