Cele mai citite
 


Gimnastica interzice şi ea injecţiile fără recomandare medicală
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia internaţională de gimnastică (FIG) va interzice şi ea injecţiile fără recomandare medicale în perioada competiţiei, a anunţat FIG vineri.
Canotajul academic şi ciclismul au fost primele două federaţii internaţionale care au adoptat, în primăvară, această politică ''anti-ace'' care vizează stoparea abuzurilor şi revenirea la o mai bună practică de medicină sportivă.
În acelaşi timp, Comitetul internaţional olimpic (CIO) a anunţat că seringile şi alte materiale de injectare vor fi interzise în site-urile olimpice începând cu Jocurile Olimpice de vară 2012 de la Londra.
''În absenţa unei recomandări medicale care să afirme contrariul, orice utilizare a seringilor cu 24 de ore înainte sau după o competiţie este total interzisă'', a stipulat comitetul executiv al FIG, reunit în această săptămână. AGERPRES (Teodora Oprea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolae Forminte: Lotul naţional feminin de gimnastică are nevoie de o echipă medicală Lotul naţional de gimnastică are nevoie de o echipă medicală specializată în medicina sportivă, dar această problemă nu poate fi rezolvată în absenţa unor venituri motivante pentru specialiştii în cauză, a declarat, sâmbătă, la Deva, antrenorul coordonator al lotului, Nicolae Forminte.
'Cecuri gim' pentru a-i face pe britanici să fie atenţi la sănătate Londra, 30 nov/Agerpres/ - Potrivit unei Cărţi albe asupra sănătăţii, publicate marţi, guvernul britanic intenţionează să lanseze cecuri 'gim' sau 'piscină', pentru a-i încuraja pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, relatează AFP.
Gimnastică - Ioan Suciu: Îmi doresc în primul rând să reconstruim un nucleu de echipă Antrenorul coordonator Ioan Suciu abordează prima competiţie majoră a noului ciclu olimpic, CE 2013 de la Moscova, cu intenţia de a reconstrui un nucleu de echipă în vederea participării la marile competiţii de anii viitori, dar anticipează şi medalii de la cei mai în formă sportivi, Flavius Koczi, Marius...
UPDATE Gimnastică artistică: Diana Bulimar şi Andrei Muntean, pe podium la Cupa Mondială de la Doha Sportiva română Diana Bulimar s-a clasat a doua în finala de la paralele, iar Andrei Muntean a terminat pe trei la inele, joi, la Cupa Mondială Challenge la gimnastică artistică de la Doha (Qatar).
Gimnastică: Tatăl Nadiei Comăneci, internat la Spitalul Universitar Gheorghe Comăneci, tatăl fostei mari gimnaste Nadia Comăneci, a ajuns în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Universitar, fiind internat iniţial la Departamentul de gastroenterologie, iar ulterior transferat la Terapie Intensivă.
Gimnastică: Alarmă falsă în privinţa accidentării Cătălinei Ponor Atât gimnastele, cât şi gimnaştii prezenţi la Campionatele Mondiale de la Tokyo şi-au continuat marţi antrenamentele într-un ritm intens, fetele după ziua 'podiumului oficial', băieţii, în aşteptarea contactului cu acelaşi 'podium' în cursul după-amiezii de miercuri. Dar, dincolo de toate acestea, este...