Cele mai citite
 


Iaşi: Asistenţă gratuită pentru bolnavii de cancer, la Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii de cancer beneficiază începând de vineri de sprijin din partea specialiştilor din cadrul Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie ONCOSUPORT Nord-Est.
Centrul, înfiinţat prin proiectul 'Reţea multi-regională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer', este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013.
Potrivit reprezentanţilor Centrului Regional Nord-Est, specialiştii vor acorda gratuit consiliere, reintegrare socială şi terapie integrativă persoanelor diagnosticate cu cancer mamar, cancer de col uterin, cancer testicular. De asemenea, se va oferi consiliere şi terapie psihologică, terapie individuală şi de grup, asistenţa psiho-socială, activităţi de terapie ocupaţională.
La nivelul ţării sunt trei centre de consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer iar acestea sunt la Bucureşti - centru care deserveşte Bucureşti şi Ilfov, la Iaşi - centrul care sprijină bolnavii din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Bacău, Piatra Neamţ, cel de-al treilea centru fiind la Cluj.
Echipa Centrului Teritorial de Informare, Consiliere şi Terapie Nord Est este alcătuită dintr-un coordonator de centru, un psiholog, doi asistenţi sociali şi doi experţi în comunicare. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
de tiron gabriela
cum pot sa ma inscriu la acest centru
mentionez ca sunt din roman ,jud neamt
sunt bolnava de cancer de col uterin st 1b
sunt operata din aug 2011

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Centre cu finanţare europeană pentru consilierea bolnavilor de cancer Bolnavii de cancer vor putea să beneficieze de consiliere în vederea reintegrării sociale, în urma unui proiect finanţat cu fonduri europene.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Bolnavii de cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin centrul 'Oncosuport' din Capitală Persoanele diagnosticate cu cancer pot beneficia de consiliere gratuită prin intermediul unui proiect pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială implementat de către Patronatul Medicinei Integrative. Sediul centrului "Oncosuport" se află în Bucureşti, în zona Băneasa, pe strada Dobrogeanu...
Terapia integrativă Patronatul Medicinei Integrative (PMI) din România, membru al confederaţiei CONPIROM, a organizat, marţi, masa rotundă cu tema 'Caracteristici şi probleme întâlnite în experienţa organizaţiilor care au lucrat şi lucrează cu persoane diagnosticate cu cancer'.
Ministerul Sănătăţii asigură în 10 judeţe screening gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin Programul Naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin va fi funcţional în 10 judeţe, începând din 1 septembrie, urmând ca acesta să fie extins la nivel naţional, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...