Cele mai citite
 


Iaşi: Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' cere reevaluarea gradului de clasificare
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în ministerului Sănătăţii Cristian Anton Irimie a declarat, vineri, în cadrul unei vizite efectuate la Iaşi, că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', care este cea mai mare maternitate din Iaşi, va fi reevaluat la începutul anului viitor şi va primi gradul IM, dacă aceasta îndeplineşte condiţiile necesare pentru clasificare.
Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a răspuns solicitării managerului de la 'Cuza Vodă', prof.univ.dr. Mircea Onofriescu.
'Spitalul Cuza Vodă este cea mai mare maternitatea din Moldova având înregistrate cele mai multe naşteri. Pentru că unitatea acoperă întreaga Moldovă, solicităm reevaluarea unităţii la gradul de clasificare IM. Unitatea rezolvă cele mai grele cazuri, însă este dezavantajată la finanţare din partea CJAS', a spus prof.univ.dr. Onofriescu în timpul solicitării sale.
În urma noilor condiţii de evaluare, în municipiul şi judeţul Iaşi doar Spitalul "Sfântul Spiridon" a fost încadrat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului în timp ce majoritatea spitalelor ieşene au fost încadrate în categoria a II-a de competenţe, deşi acestea sunt unităţi medicale cu profil unic în zona estică a ţării. Printre spitalele care au primit categoria II M se află şi maternitatea 'Cuza Vodă'.
În urma unei astfel de decizii, cei de la Cuza Vodă nu ar mai avea voie să spitalizeze paciente din alte judeţe, deşi este unitate medicală de interes regional.
Nemulţumiţi fiind de această situaţie, cei care se află la conducerea spitalului au contestat decizia Ministerului Sănătăţii pentru a primi în continuare şi pacienţi din alte judeţe ale Moldovei. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Conducerea Maternităţii Cuza Vodă cere Ministerului Sănătăţii revizuirea clasificării I M Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi nu poate primi nivelul de clasificare I M întrucât internările pacientelor din alte judeţe sunt în procent mic, susţin reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: Cea mai mare maternitate din Moldova vrea să înfiinţeze o fundaţie pentru strângerea de fonduri Conducerea celui mai mare spital de obstetrică şi ginecologie din partea estică a României, Spitalul ''Cuza Vodă'' din Iaşi, vrea să înfiinţeze o asociaţie sau fundaţie pentru a putea strânge fonduri necesare achiziţionării medicamentelor şi materialelor sanitare.
Iaşi: Conducerea de la Maternitatea Elena Doamna, confirmată în funcţie prin votul CA Reprezentantul Consiliului Judeţean Iaşi în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" a fost singurul care a votat pentru eliberarea din funcţie a managerului, dr. Emil Anton, şi a directorul medical, dr. Răzvan Socolov.
Secretarul de stat în MS Cristian Irimie, mulţumit de ritmul lucrărilor de la Spitalul 'Cuza Vodă' din Iaşi Cristian Anton Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Iaşi, că este mulţumit de modul cum evoluează lucrările de renovare a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă".
Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Iaşi: Protest la maternitate pentru susţinerea medicilor demişi din funcţiile de conducere Mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi au declanşat, marţi după-amiază, un protest spontan pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de demiterea managerului unităţii medicale, doctorul Emil Anton.