Cele mai citite
 


Medicii de la AKH nemulţumiţi de fondurile din ce în ce mai reduse acordate spitalului
vineri, 11 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 11 nov - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Fondurile din cel mai mare spital al Vienei, AKH (Allgemeine Krankenhaus) încep să se împuţineze, iar medicii se opun planurilor de austeritate, printre care se numără şi reducerea personalului din secţiile de urgenţă.
Medicul Thomas Szekeres a fondat de curând împreună cu colegii săi asociaţia 'Rettet das AKH' (Salvează AKH), care reuneşte circa 1.000 de medici angajaţi ai spitalului. Ei consideră că în cazul în care planurile de austeritate din prezent nu vor fi regândite, în ianuarie vor activa prea puţini medici la secţia de urgenţă. La fel la secţia de anestezie şi cea de chirurgie, unde la mesele de operaţii vor fi cu 30% mai puţini medici. Iar în ceea ce priveşte garda de noapte, din ianuarie aici vor fi prezenţi 149 de medici şi nu 171 cum au fost până acum.
Având în vedere statutul special al AKH (Spitalul Universitar din Viena) până în prezent spitalul a fost finanţat de Ministerul Ştiinţei şi Cercetării. Însă în prezent ministrul Karlheinz Töchterle (ÖVP) consideră că responsabilitatea finanţării spitalului ar reveni primăriei oraşului Viena, respectiv Biroului oraşului Viena pentru sănătate şi chestiuni sociale, la conducerea căruia se află consilierul municipal Sonja Wehsely (SPÖ). Fondurile oferite de minister trebuie să slujească în primul rând cercetării, iar de îngrijirea pacienţilor ar trebui să se ocupe primăria oraşului,consideră Töchterle.
Într-o scrisoare adresată lui Töchterle, Wehsely a vorbit despre o 'evidentă dotare bugetară prea mică din partea ministerului'.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Medicii de la AKH ameninţă cu greva în cazul aplicării măsurilor de economisire Viena, 7 dec - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii de la Spitalul Universitar din Viena (AKH) discută despre o eventuală grevă în cazul aplicării de la 2 februarie 2012 a măsurilor de austeritate anunţate.
Spitalul Militar Central asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în 'Colectiv' Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" asigură recuperarea medicală pentru şase pacienţi răniţi în Colectiv.
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.
Austria: ministrul ştiinţei îşi doreşte rezolvarea problemelor financiare ale AKH până de Crăciun Ministrul austriac al ştiinţei şi cercetării Karlheinz Töchterle a afirmat, cu prilejul unei reuniuni la care au luat parte consilierul municipal Sonja Wehsely şi preşedintele Camerei Medicilor Walter Dorner, că îşi doreşte soluţionarea problemelor financiare ale Spitalului Universitar din Viena/AKH/...
Lt. col. dr. Cristian Năstase: La Spitalul Militar se poate face orice fel de operaţie în neurochirurgie Locotenent colonel doctor Cristian Năstase, medic primar neurochirurgie, doctor în ştiinţe medicale, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", a declarat vineri pentru AGERPRES că în fiecare zi pe secţia de neurochirurgie se operează câte un caz de tumoră, în această secţie...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...