Cele mai citite
 


Mehedinţi: Aproximativ 10.000 de cazuri de viroze şi pneumonii într-o lună
sâmbătă, 12 noiembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 9.912 cazuri de viroze respiratorii acute, bronşite şi pneumonii s-a înregistrat în perioada 2 octombrie - 10 noiembrie în judeţ, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Miruna Constantin.
Potrivit sursei citate, îmbolnăvirile au fost provocate atât de oscilaţiile de temperatură, cât şi de dezinteresul oamenilor de a consulta medicul de familie la apariţia primelor simptome de boală.
''În reţelele cabinetelor medicilor de familie, a spitalelor şi farmaciilor dispunem de medicamentele necesare tratării acestora. În perioada care urmează ne aşteptăm la un aflux de cazuri, îmbolnăvirile fiind favorizate de condiţiile de climă'', a precizat Constantin.
Potrivit acesteia, din totalul bolnavilor supravegheaţi la nivelul DSP Mehedinţi, 154 au fost spitalizaţi, unul dintre aceştia fiind diagnosticat cu gripă.
''Au fost distribuite în teritoriu 6.400 doze de vaccin antigripal. Vom solicita a doua tranşă de vaccin Ministerului Sănătăţii astfel încât să imunizăm cât mai multe persoane'', a mai spus Constantin. AGERPRES/ (AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Aproximativ 3000 de doze de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Aproximativ 3.000 de vaccinuri antigripale primite săptămâna trecută au fost distribuite medicilor de familie din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Mehedinţi: Peste 50.000 de doze de vaccin antigripal vor fi necesare în judeţ Un număr de peste 50.000 de doze de vaccin antigripal este necesar la nivelul judeţului Mehedinţi pentru imunizarea anumitor categorii sociale, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Mehedinţi: Peste 6.500 de doze de vaccin antigripal stocate în reţeaua medicilor de familie Un număr de 6.700 de vaccinuri antigripale au fost stocate în reţeaua medicilor de familie din Mehedinţi ca urmare a solicitării din 9 ianuarie a Centrului naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.