Cele mai citite
 


Gripă H1N1: primul deces în Italia
duminică, 6 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un napolitan de 51 de ani, suferind deja de patologii grave, a murit în noaptea de joi spre vineri în Italia după ce a contractat virusul gripei H1N1, au anunţat într-un comunicat autorităţile medicale ale spitalului din Napoli unde el era spitalizat, tarnsmite AFP.
Acesta este primul deces legat de virusul gripei H1N1 în Italia.

'La 24.00 la 3 septembrie, bolnavul D.G. /identificat doar prin aceste iniţiale/ a decedat în urma unei septicemii cu stafilococ auriu, unei bronhopneumonii complicate de o insuficienţă renală severă asociată cu o gravă cardiomiopatie şi un diabet pancreatic... complicat de o infecţie cu virusul H1N1', a indicat comunicatul semnat de directorul spitalului Cotugno din Napoli.

Bolnavul, care era spitalizat de mai multe zile, a fost diagnosticat purtător al virusului gripei când era deja într-o stare gravă datorată acestor diverse patologii cardiovasculare şi diabetice, au precizat medicii care îl îngrijeau agenţiei Ansa.

Bărbatul, un celibatar care trăia împreună cu mama sa într-un cartier popular de la periferia oraşului Napoli /sudul Italiei/, nu a călătorit în străinătate, au indicat medicii care au diagnosticat asupra lui prezenţa virusului gripei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Virusul AH1N1, contractat de nouă persoane în şase zile Virusul AH1N1 a afectat în perioada 31 august - 6 septembrie nouă oameni, totalul persoanelor infectate la nivel naţional ajungând la 316, informează un comunicat remis luni de Ministerul Sănătăţii.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Cel puţin 2.185 de morţi de gripă porcină în întreaga lume (bilanţ OMS) Virusul A/H1N1 a provocat moartea a 'cel puţin 2.185 de persoane' în întreaga lume, conform ultimelor date publicate vineri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe site-ul său de internet, relatează AFP.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.